Srbi se vraćaju na barikade

Izvor: TvojPortal.com, 09.Sep.2011, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi se vraćaju na barikade

/press online/ Upozorenje... Juče u Kosovskoj Mirtovici protestovali i radnici pravosuđa, a putevi blokirani. Plan... Srbi pripremaju potpunu blokadu magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Raška
Juče je demonstriralo oko 1.000 zdravstvenih radnika
Uvertira... Juče je demonstriralo oko 1.000 zdravstvenih radnika

Stefanović: Samo mirna sredstva

Zdravstveni i radnici pravosuđa juče su protestovali u Kosovskoj Mitrovici zbog najave Hašima Tačija >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da će 12. septembra otvoriti sud u srpskom delu Mitrovice i da će 16. septembra postaviti carinike i policiju na prelaze Jarinje i Brnjak.
Šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović kaže da je namera Prištine da opet povuče jednostrani potez, kao što je to učinila u julu u pokušaju da zauzme prelaze Jarinje i Brnjak.
- Preduzećemo sve mere koje u sebi ne sadrže silu. Građani su nervozni jer su godinama izloženi stalnoj napetosti.  U stalnoj smo komunikaciji sa njima i važno je da ostanu jedinstveni i da svako angažovanje bude mirno - navodi Stefanović.
Kao odgovor na Tačijev plan Srbi će narednih dana postaviti barikade duž čitavog magistralnog puta (Kosovska Mitrovica - Raška i Kosovska Mitrovica - Ribarići) i nastaviti sa mirnim protestima.
Građanska neposlušnost
Građanskom neposlušnošću Srbi žele da pošalju poruku međunarodnoj zajednici i Prištini da će se svim legitimnim sredstvima boriti za opstanak institucija Srbije.Ostatak teksta pročitajte na linku

SrbijaKosovosrbibarikadepovratak na barikade
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.