U PETAK U JUŽNOJ I ISTOČNOJ SRBIJI – KIŠE KAO IZ KABLA!

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Jul.2022, 08:26

U PETAK U JUŽNOJ I ISTOČNOJ SRBIJI – KIŠE KAO IZ KABLA!

Srbija, 6. jul – „U petak se na području južne i istočne Srbije očekuju obilne padavine sa količinom od 20 do 40 milimetara za 24 sata, lokalno i više„, navode iz RHMZ.
Ukupna količina padavina na mesečnom nivou tokom najkišovitijih meseci je oko 80 milimetara po kvadratnom metru. Dakle, očekuje se da u petak, za samo 24 sata, negde padne i količina kiše koja inače padne za pola meseca.
Danas će u Srbiji biti malo svežije, na severu i zapadu pretežno sunčano. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << jugu i istoku očekuje se ponegde kratkotrajna kiša ili pljuskovi, a posle podne razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 21 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni. U Beogradu će sutra biti sunčano i svežije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 20 stepeni, najviša dnevna oko 28 stepeni.
U narednih sedam dana biće osetno svežije. U četvrtak pretežno sunčano, u toku noći na severu i zapadu, a u petak i u ostalim krajevima pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno i obilnim padavinama, naročito na jugu i istoku Srbije.
U subotu i nedelju promenljivo oblačno, na severu suvo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.
Od ponedeljka pretežno sunčano, a samo se u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.
Izvor: Blic
Članak U PETAK U JUŽNOJ I ISTOČNOJ SRBIJI – KIŠE KAO IZ KABLA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

RHMZ najavio: Stiže nevreme

Izvor: B92, 06.Jul.2022

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novu najavu na moguće pljuskove sa grmljavinom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.