POLICIJA UPOZORAVA NA PREVARANTE: MUP IZDAO VAŽNO SAOPŠTENJE – POGLEDAJTE KAKO DA IZBEGNETE DA VAS OBMANU

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Apr.2023, 05:52

POLICIJA UPOZORAVA NA PREVARANTE: MUP IZDAO VAŽNO SAOPŠTENJE – POGLEDAJTE KAKO DA IZBEGNETE DA VAS OBMANU

Srbija, 15. april – MUP je izdao važno saopštenje u kojem obaveštava građane kako mogu da izbegnu da budu žrtve prevare lažnih policajaca.
– Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća građane, kako ne bi bili žrtve lica koja se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju, da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << broju službene legitimacije – piše u saopštenju MUP, i nastavlja se:
– Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.
Građani koji su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, mogu da prijave policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.
Podsećamo, u nedelju su u selu Nevade kod Gornjeg Milanovca uhapšeni U. M. (26) i N. M. (35) zbog sumnje da su izvršili krivična dela lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti.
Policija je zaustavila automobil marke „BMW“ na kojem su se nalazili uključeni blinkeri, a navedenim vozilom upravljao je U. M., dok se N. M. nalazio na mestu suvozača.
Kako se sumnja, oni su neposredno pre nego što ih je zaustavila policija, presreli i izvršili kontrolu putničkog vozila marke „pežo“ kojim je upravljao dvadesetšestogodišnji vozač.
Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo „BMW“, dok su alkotestiranjem U. M. utvrdili da je imao 1,01 promil alkohola u organizmu.
Osumnjičenima U. M. i N. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu.
Postoje indicije da su osumnjičeni, u prethodnom periodu, na isti način oštetili više naših i stranih državljana, shodno čemu apelujemo na građane ukoliko su bili njihove žrtve da slučaj prijave na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.
Izvor: Novosti





Članak POLICIJA UPOZORAVA NA PREVARANTE: MUP IZDAO VAŽNO SAOPŠTENJE – POGLEDAJTE KAKO DA IZBEGNETE DA VAS OBMANU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.