MUP savetuje kako da prepoznate lažne policajce

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2023, 12:07

MUP savetuje kako da prepoznate lažne policajce

Službena značka treba da se nalazi na levoj strani uniforme, sa desne strane nalazi se broj koji mora da odgovara broju službene legitimacije je ono na šta građani treba da obrate pažnju kada ih policajac zaustavi. Građani mogu da zahtevaju uvid u video zapis i uvere se da su napravili prekršaj, savetuje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Da ne bi postali žrtve lica koji se lažno predstavljaju kao policajci, naročito u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova podsetilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je građane kako pravi policajac treba da izgleda.

Svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije - navode iz MUP-a.

Oni podsećaju da građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog prekršaja koji su napravili, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis. Na njemu će se videti vozilo kojim je prekršaj izvršen, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvanim “presretačem”.

Apeluju na građane koji su bili žrtve lažnog predstavljanja ili znaju nešto o tome, da to prijave policiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.