Ispraćaj rok legende - Borisa Aranđelovića

Izvor: Kragujevac.rs, 03.Sep.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispraćaj rok legende - Borisa Aranđelovića

Komemoracijom u Knjaževsko srpskom teatru, danas su se od Borisa Aranđelovića pevača grupe Smak, jedinstvenog na ovim prostorima oprostili njegova porodica, prijatelji, muzičari i grad Kragujevac.

Citirajući prepoznatljive stihove pesama koje je Boris pevao i voleo, “Satelit“, “Crna dama“, “Bluz u parku“, “Daire“, rok kritičar Peca Popović, koji je sa njim proveo deo zajedničke mladosti, nadanja i zanosa, Borisa Aranđelovića nazvao je šumadijskim vitezom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << vitezom mnogih pohoda, nesebičnih žrtava i neizbrisivih avantura.

“Govorim o potpuno drugačijem pevaču, interpretaciji u njegovim registrima i ljudskoj meri jednostavnostima i jedinstvenostima koje ga izdvajaju od svih velikih pevača jugoslovenskog roka. Ostavio nas je glas, ali ne i pesma. Boris po rođenu Kragujevčanin, po duhu lovac na vraga, sanjao san glumca, doživeo slavu pevača, po muzici građanin sveta, po poslednjoj adresi Holanađanin - kroki je za portret pevača koji se muzikom bavio iz hobija“, rekao je na komemoraciji Peca Popović.

U ime članova grupe, muzičkih saradnika, prijatelja, od Borisa Aranđelovoća oprostio se Radomir Mihajlović Točak, gitarista i kompozitor grupe Smak. On se podsetio Borisovih početaka u grupi, druženja, koncerata, doživljaja sa snimanja, ispričao mnoge anegdote.

“Bilo mi je stalo do njegovog mišljenja jer je bilo neposredno i iskreno“, navodi Točak. Bili smo spremni da otkažemo najavljeni koncert na Ušću, budući da smo znali koji zdravstveni problem Boris ima. On je to ignoriosao i odlučio da dođe da bi uradili taj posao i veliki događaj u našem životu. Kao da je znao da je to njegov poslednji nastup i ujedno naš do sad najveći. Osećao je Boris ono što i ostali u “Smaku“. Mi ne znamo šta je to “Smak“, ali kad smo zajedno onda to jesmo. Boris je kritikovao sve osim Smaka, jer je ta grupa za njega bila svetinja“ ističe Radomir Mihajlović Točak.

Na komemoraciji je govorio i Nenad Janković koji je pored ostalog rekao: “Zajedno sa ostalim članovima Smaka zapečatio je rok scenu, i otišao u trenutku kada je bio najveći. Iz Kragujevca je istekla reka velikih ljudi, a Boki među njima jedinstven jer je ostao i bio prisutan u ovom gradu i onda kada nije bio u njemu. U srcu je uvek nosio svoju zemlju, svoj narod i svoje prijatelje.

Komemoraciji Borisa Aranđelovića prisustvovali su, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, članovi predsedništva Kabineta predsednika Republike, članovi grupa Van Gog, Yu Grupe, Neverne bebe, kragujevački muzičari, bajkeri, prijatelji i mnogobrojni poštovaoci lika i dela pevača autentičnog glasa.

Inače, članovi Moto kluba “Smak“ su danas Borisu u čast na svojim dvotočkašima prošli ulicama grada pored kultnih kragujevačkih kafana gde je Boris voleo da odlazi.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Točak: Boris je bio umetnik savršenog sluha (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015

Brojni poštovaoci, porodica i prijatelji danas su se na komemoraciji u Knjaževsko-srpskom teatru, oprostili od Borisa Aranđelovića, pjevača kultne grupe „Smak". O najslavnijem kragujevačkom rokeru govorile su njegove kolege i saradnici...Osnivač „Smaka" Radomir Mihajlović Točak prisjetio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ispraćaj jedinstvenog među velikim pevačima

Izvor: Šumadija Press, 04.Sep.2015, 12:11

Komemoracijom u Knjaževsko-srpskom teatru, od Borisa Aranđelovića pevača grupe „Smak“, oprostili su se njegova porodica, prijatelji, muzičari i grad Kragujevac...Citirajući prepoznatljive stihove pesama koje je Boris pevao i voleo, “Satelit“, “Crna dama“, “Bluz u parku“, “Daire“,...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.