Pripadniku KBS koji je pucao na srpsku decu određen kućni pritvor

Izvor: B92, 16.Mar.2023, 16:12

Pripadniku KBS koji je pucao na srpsku decu određen kućni pritvor

Osnovni sud u Uroševcu odlučio je danas da meru pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju koji je pucao u srpskog dečaka i mladića, zameni merom kućnog pritvora.

Kurtaj se pred sudom izjasnio da nije kriv.

Tužilac Fatos Ajvazi pročitao je optužnicu protiv pripadnika KBS navevši da je on u ovom slučaju počinio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

Prema navodima optužnice, okrivljeni je namerno, uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po živote i tela ljudi, tako što je, dok se vozio automobilom u pravcu Brezovice, stigao do sela Gotovuše, kada je naišao je na grupu građana koju su ometali, onemogućavali slobodno kretanje vozila.

"Prvo im je zatrubio da mu oslobode put, a zatim kroz prozor svog vozila pucao jednom u vazduh iz revolvera, a drugi put u u zemlju, kada je projektil pogodio asfalt, a deo projektila pogodio oštećenog S.S.u gornji deo ruke, dok drugi deo projektila pogodio drugog oštećenog M.S.u levu ruku. Povrede na osnovu mišljenja i nalaza veštaka spadaju u lake telesne povrede sa privremenim zdravstvenim posledicama", rekao je između ostalog tužilac Ajvazi.

Podsetimo, srpski dečak i mladić su ranjeni u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj. Jedan je ranjen u šaku, dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Azemu Kurtaju koji je pucao na srpsku decu određena mera kućnog pritvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2023

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zamenilo je meru pritvora merom kućnog pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju, koji je na Badnje veče pucao na dečake Stefana i Miloša Stojanovića, potvrdio ja za Tanjug advokat Miloš Delević...Na današnjem ročištu Azem Kurtaj negirao je krivicu..."Okrivljeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ALBANCU KOJI JE PUCAO NA SRPSKU DECU ODREĐEN KUĆNI PRITVOR: Sramna izjava Azema Kurtaja pred sudom

Izvor: Pančevac-online.com, 16.Mar.2023

Osnvoni sud u Uroševcu odlučio je danas da meru pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju koji je pucao u srpskog dečaka i mladića na Badnji dan, zameni merom kućnog pritvora. „Okrivljeni nije priznao krivicu za dela koja mu se stavljaju na teret. Njegov branilac je predložio da mu se zameni mera...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.