Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 10:19

Košarkašice pred Grčku: Sad znamo šta sve ne valja

„Bukvalno je bilo, hajde da odigramo prvu utakmicu da vidimo gde smo“, kaže Sonja Vasić

Lakše se diše! Obično su Italijani ti koji „izvaraju“ protivnika, ali ovog puta su košarkašice Srbije „prevarile“ Italijanke i iz ruku im otele već viđenu pobedu. Ali, vremena za spavanje na lovorikama posle trijumfa nema (86:81), pulenke Marine Maljković će danas i to već u podne ponovo na teren. Protivnik će im biti Grčka.

Očekuje se, ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da Srbija ima lakši posao danas. Grčka je slabija od Italije, a u prvom kolu je glatko izgubila od Crne Gore (70:55). Samo, selektorka Maljković osim novog trijumfa očekuje i daleko bolju igru.

„Kada ne igramo našu igru, mi nemamo šta da tražimo. Igrali smo loše, dosta sporo, nismo igrali našu prepoznatljivu odbranu, našu brzu igru. Nismo skakali, što je bilo dramatično. Pobedili smo jer smo verovali. I to je važno. Pobeda se piše. Što se tiče meča sa Grčkom, svima deluje da će biti lakša utakmica. Lakša od Italije sigurno jeste, ali se igra u podne. Bez ikakve razlike respektujem i Grčku i Crnu Goru. Ja neću na te utakmice doći drugačije. Kada budem izlazila na jedan način na utakmicu sa Italijom ili Francuskom, a na neki drugi način na utakmicu sa Grčkom ili možda Slovačkom, prestaću da budem trener“, poručila je Maljković.

Najbolja košarkašica Srbije na utakmici sa Italijom, Sonja Vasić, koja je ubacila 27 poena, kaže da je slaba igra u prvom kolu rezultat kratkih priprema za gro ekipe.

Bilo je mnogo loših stvari. To je i posledica toga što nismo imale mnogo utakmica u pripremama. Bukvalno je bilo, hajde da odigramo prvu utakmicu da vidimo gde smo. Sad vidimo da nismo baš na dobrom mestu. Ali, barem znamo da imamo mnogo stvari da ispravimo. Svaka devojka je dala poslednji atom snage, svaka je bila spremna kada bi ušla sa klupe. Izvukle smo nemoguće. Zato se nadam da nam je ovo neki vetar u leđa i da smo u ovom trenutku porasle kao tim još više. Protiv Grčke sve moramo da damo jedan korak više, da pokušamo da što više devojaka uključimo u igru“, objasnila je Vasić.

U drugoj utakmici u grupi sastaće se Italija i Crna Gora.

EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

Grupa B

12.00 Srbija - Grčka

15.00 Italija - Crna Gora

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.