Ford kao Fiat – automobili koji štiti od virusa

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 13:52

Ford kao Fiat – automobili koji štiti od virusa

Baš kao što smo nedavno pisali za Fiat, radi i Ford i spremaju sistem prečišćavanja vazduha koji štiti od virusa.

Testiranja su pokazala da je Ford micronAir proTect filter 99,9 posto učinkovit u uklanjanju virusa, a to uključuje svinjski grip i koronavirus, na SARS još uvek nije testiran, ali se identična učinkovitost očekuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ford micronAir proTect filter razvili su stručnjaci za filtraciju iz kompanije Frojdenberg, a vrlo je učinkovit u hvatanju širokog spektra štetnih mikroba, alergena, pa čak i virusa kako je spomenuto.

Poboljšani sistem koristi ugljenik i poseban aktivni sloj proizveden po tajnom receptu, uključujući limunsku kiselinu, a pruža zaštitu od bakterija i gljivica.

Ford micronAir proTect filtar u stanju je da ‘uhvati’ čestice veličine 0,05 mikrona – manje od debljine ljudske kose. Ugrađen u ventilacijski sistem vozila, može da razredi koncentraciju štetnih čestica koje ulaze u kabinu i da ukloni kapljice koje sadrže viruse.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.