UEFA kaznila Milan sa 12 miliona evra

Izvor: Beta, 14.Dec.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila Milan sa 12 miliona evra

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Milan sa 12 miliona evra i zapretila italijanskom klubu jednogodišnjom suspenzijom iz kontinentalnih takmičenja zbor kršenja finansijskog fer-pleja.To je jedna od najvećih novčanih kazni koju je UEFA izrekla od kada je počela da sankioniše 2014. godine. Jedino su Pari Sen Žermen i Mančester siti platili više, po 20 miliona evra.Novac će Milanu, kao što je uobičajeno, biti naplaćen iz novčane nagrade za učešće u Ligi Evropa i drugim garantovanim prihodima koje je klub ostvario igranjem u Ligi Evropa, gde je eliminisan u grupnoj fazi.UEFA je u junu izbacila Milan iz Lige Evropa zbog kršenja pravila za nadlgedanje troškova transfera i plata igrača u 2017. godini, ali je Sud za sportsku arbitražu naložio promenu i lakšu kaznu.Milan je za ovu sezonu potrošio više od 200 miliona evra za igrače. Italijanski klub će ponovo imati pravo žalbe CAS-u.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA RIGOROZNA PREMA ROSONERIMA: Milan kažnjen sa 12 miliona evra zbog finansijskog fer-pleja!

Izvor: Kurir, 14.Dec.2018

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Milan sa 12 miliona evra i zapretila italijanskom klubu jednogodišnjom suspenzijom iz kontinentalnih takmičenja zbor kršenja finansijskog fer-pleja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.