Milan kažnjen 12 miliona zbog fer-pleja

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan kažnjen 12 miliona zbog "fer-pleja"

UEFA je u petak objavila da je italijanski klub Milan kažnjen zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja i registrovanja igrača.

Sudska komisija u okviru Tela za Finansijski kontrolu objavila je da se Milan kažnjava oduzimanje 12 miliona evra od prihoda iz Lige Evrope ove sezone, na osnovu odluke Suda za arbitražu u sportu.

Ukoliko klub ne izmiri svoje obaveze do 2021. godine, očekuje ga nova kazna, suspenzija iz evropskih takmičenja u sezonama 2022/2023 i 2023/2024.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U sezonama 2019/2020 i 2020/2021. klubu neće biti dozvoljeno da registruje više od 21 igrača za takmičenja pod okriljem UEFA.

Milan ima pravo ulaganja žalbe Sudu za sportsku arbitražu.

Rosoneri su ove sezone završili takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope, pošto su bili treći u grupi iza Betisa i Olimpijakosa, iako su imali deset osvojenih bodova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.