EU: Vlada Kosova da sarađuje sa Beogradom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Vlada Kosova da sarađuje sa Beogradom

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić pozdravila je formiranje vlade na Kosovu koju je pozvala da "u saradnji sa Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu između Beograda i Prištine.

"Pozdravljamo formiranje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primeni neophodnih reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije. Kosovu je potrebno da poboljša svoju konkurentnost, stvori nova radna mesta i prilike za svoje građane", poručila je Kocijančić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saopštenju prosleđenom medijima.

Kocijančić je tom prilikom podesetila da je neopohodno da Kosovo ispuni svoje obaveze kako bi napredovalo ka viznoj liberalizaciji i razgraničenju sa Crnom Gorom.

"Nova vlada mora da preuzme aktivnu ulogu u regionu i da radi zajedno sa Beogradom kako bi došlo do kvalitativnog iskoraka u dijalogu između Beograda i Prištine kome posreduje EU", naglasila je Maja Kocijančić.

Ona je zaključila da je sve pomenuto neophodno kako bi Kosovo nastavilo da napreduje na svom evropskim putu i ponovila da Kosovo "nema vremena za gubljenje".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.