Borba protiv kuge svinja i besnila

Izvor: B92, 26.Mar.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv kuge svinja i besnila

Prva nacionalna konferencija u okviru projekta "Podrška programu kontrole i iskorenjivanja klasične kuge svinja i besnila u Srbiji" biće održana u Beogradu.

Na konferenciji će 27. marta biti reči o o prednostima i dobrobiti koje će građani Srbije imati od dobro i efikasno sprovedenih mera iz programa kontrole i iskorenjivanja klasične kuge svinja i besnila, kao i dostizanje standarda Evropske unije kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u pitanju briga o zdravlju životinja i ljudi.

Prisutnima će se obratiti ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer kao i direktor Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede Zoran Mićović.

Program kontrole i iskorenjivanja besnila divljih životinja više decenija unazad finansira se iz budžeta Srbije, a od 2010. godine pokrenut je projekat iskorenjivanja besnila divljih životinja putem oralne vakcinacije, koji finansijski podržava EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.