Dežer: Zna se koje uslove Srbija treba da ispuni

Izvor: S media, 26.Mar.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Zna se koje uslove Srbija treba da ispuni

Na konferenciji "Socijalna inkluzija - izazovi i rešenja" u Beogradu, šef delegacije Evropske unije(EU) Vensan Dežer rekao je da su za početak pregovora o pridruživanju Srbije EU već poznati uslovi za Srbiju, a to je nastavak dijaloga sa Prištinom i dalji reformski procesi u zemlji.

Dežer: Evropa spremna na početak pregovora sa Srbijom

Dežer: Srbija još ne treba da razmišlja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o uvođenju evra

Dežer: Bez novih uslova

"Kandidaturom smo napravili veliki korak,a naredna stvar je početak pregovora o pridruživanju i što se toga tiče već znamo da je potrebno nastaviti pregovore sa Prištinom, a tema tih razgovora treba da budu energetika i telekomunikacija", kazao je Dežer.

On je ukazao da je potrebno i da se poštuju već postignuti dogovori izmedju Beograda i Prištine, a neophodan je i nastavak reformskih procesa, pre svega u pravosudju, gde je potrebno, kako je rekao, postići bolju efikasnost i smanjiti trajanje sudskih procesa.

"Svestan sam da su pred Srbijom izbori i formiranje nove vlade i da će naredna dva meseca reforme verovatno morati da čekaju", kazao je Dežer i poručio da su Srbiji otvorene evropske perspektive.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.