Bilt za dve vrste razgovora

Izvor: Blic, 26.Nov.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt za dve vrste razgovora

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt predlaže Evropskoj uniji da se ubuduće o severu Kosova vode dve vrste razgovora, jedan bi bio dijalog uz posredovanje Roberta Kupera, a drugi strukturni dijalog između EU i Kosova, piše danas Koha Ditore.

U pismu predstavnika švedske diplomatije upućenom visokom predstavniku EU za spoljnu politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i bezbednost Ketrin Ešton i evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu, insistira se na tome da je sever Kosova trenutno podeljen više nego ikada, i da se, kao posledica toga, EU suočava sa dvostrukim izazovom - da bude čvrsta u odbacivanju podele Kosova, ali i realna u pogledu rešenja za sever.

Koha ditore tvrdi da poseduje kopiju ovog pisma, od 17. novembra, u kome Bilt navodno zahteva da se dijalog u Briselu izmeni, kako bi se odgovorilo na problem severa Kosova "izvan usko definisanih tehničkih pitanja."

U isto vreme, Bilt zahteva da Evropska komisija pokrene poseban strukturiran dijalog sa Prištinom, koji bi se odnosio na sever Kosova, "za bolje približavanje zajednice kosovskih Srba".

Povezane vesti: Bilt: Priče da je Srbiji ugrožen status kandidata su glasine Bilt: Beograd nije odgovoran za probleme na severu Kosova Bilt: Srbija napravila značajan pomak na putu ka EU File: Hag ostaje uslov Slecinger: Srbija ne može i u EU i da zadrži Kosovo
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bilt: Novi pregovori samo za sever

Izvor: B92, 26.Nov.2011

Priština -- Švedski ministar spoljnih Karl Bilt predložio je da EU pokrene nove pregovore, pored onih koji su već u toku, čija tema bi bio sever Kosova...U pismu koje je Bilt poslao visokoj predstavnici EU za spoljnu politku i bezbednost Ketrin Ešton i komesaru za proširenje Štefanu Fileu piše...

Nastavak na B92...

Bilt predlaže novi dijalog o severu pokrajine

Izvor: Mondo, 26.Nov.2011

Švedski ministar spoljnih poslova ističe da je potreban bolji pristup prema srpskoj zajednici na Kosovu.

Nastavak na Mondo...

Bilt predlaže još jedan dijalog o sjeveru Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2011

Švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt predložio je da, nezavisno od dijaloga u Briselu, Evropska komisija inicira još jedan dijalog sa Kosovom čija bi tema bila sjever Kosova, ističući da je "potreban bolji pristup prema srpskoj zajednici na Kosovu". U pismu koje je Bilt uputio visokom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bilt za dve vrste razgovora o Kosovu, Tači: Taj predlog je prevaziđen

Izvor: Blic, 26.Nov.2011

Ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt predložio je da se uporedo sa razgovorima o tehničkim pitanjima između Kosova i Srbije organizuju i razgovori EU - Kosovo kako bi se došlo do rešenja za sever...Kako piše portal Koha.net, Bilt u pismu visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost...

Nastavak na Blic...

Bilt za dve vrste razgovora

Izvor: EMportal, 26.Nov.2011

Ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt predložio da se uporedo s razgovorima Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima organizuju i razgovori EU-Kosovo kako bi se došlo do rešenja za sever.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.