Košarkaška poslastica – Obradović gostuje Jasikevičusu

Izvor: B92, 19.Okt.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaška poslastica – Obradović gostuje Jasikevičusu

Treće kolo Evrolige obeležiće duel Žalgirisa i Fenerbahčea u Kaunasu u petak uveče (19.45).

Biće to repriza prošlosezonskog polufinala Fajnal-fora u Beogradu u kojem je Fener slavio 76:67.

Žalgiris je tokom leta promenio dobar deo tog tima, a novu sezonu počeo je polovičnim učinkom u dva meča.

Repriza polufinala Evrolige večeras u Kaunasu, gde gostuje Fenerbahče. Kvota na Žalgiris je 2,55, a na tim Željka Obradovića 1,60. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Žalgiris - Fenerbahče.

"U Kaunas nam dolazi jedan od najjačih timova u Evroligi. Fenerbahče je u sjajnoj formi trenutno. Zadržali su jezgro tima preko leta i pojačali sastav sa dvojicom igrača iz NBA. Možda im je potrebno još vremena da se prilagode, ali je Fener ipak veliki favorit da osvoji titulu. Moramo biti spremni za izazov, skupiti snage i dati sve od sebe u borbi sa ovakvim divom", rekao je Jasikevičus.

Fener je novu sezonu počeo sa dve pobede, skoro pa sa pola snage, ali u Litvaniju stiže svega dva dana nakon teškog duela sa Himkijem (93:85).

"Biće nam potrebno dosta energije da bismo se izborili sa Žalgirisom jer oni već igraju u jakom ritmu. Odigrali su sjajno protiv Efesa uprkos promeni nekoliko igrača. Zadržali su isti stil igre koji gaji njihov trener, što znači da će biti teško", rekao je Obradović.

Jedan od glavnih aduta Fenera u Litvaniji biće odbrana, a tu lako može da se istakne srpski reprezentativac Nikola Kalinić.

"Biće teška utakmica, druga u dva dana pa će biti naporno. Oni igraju fizički čvrstu košarku, uvek su opasni. Siguran sam da će biti dobra atmosfera jer vole košarku. Jasikevičus je prošle sezone pokazao da postaje jedan od najboljih trenera u Evropi", rekao je Kalinić.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Srpski" Ajntraht vreba treću uzastopnu pobedu

Izvor: B92, 19.Okt.2018

Ajntraht iz Frankfurta pokušaće da potvrdi dobru formu pobedom protiv Fortune Diseldorf, pretposlednjeg tima nemačke Bundeslige...Očekuje se da Mijat Gaćinović i Filip Kostić budu u startnoj postavi u utakmici koja otvara osmo kolo, a koja počinje u 20.30...Pod znakom pitanja su još uvek Luka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.