U BG se neće voziti bez interneta i klime

Izvor: B92, 08.Jul.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BG se neće voziti bez interneta i klime

Grad Beograd će u prvoj polovini avgusta raspisati tender za izbor partnera u javnom prevozu za period od narednih deset godina, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je rekao da ove godine ističe ugovor sa privatnim autoprevoznicima, potpisan 2005. godine, pa je neophodno izabrati nove partnere.

On je rekao da će privatni autoprevoznici voziti na 46 do 47, od 150 linija GSP-a.

Uslovi za učešće na tenderu će biti da svi autobusi na liniji budu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istoj boji, imaju klimu, brojače putnika, bežični internet i video nadzor, precizirao je Mali.

"Uslovi tendera će biti takvi da će samo oni koji ih ispune moći da voze Beograđane od 1. januara naredne godine", rekao je Mali u Ministarstvu privrede, gde mu je uručeno pozitivno mišljenje vladine Komisije za javno-privatno partnerstvo za predlog tog projekta.

Dobijanjem pozitivnog mišljenja te komisije, stekli su se uslovi za raspisivanje tendera za izbor partnera u tom poslu, nakon usvajanja projekta u Skupštini grada, čija će sednica biti održana 16. jula.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.