Izvor: B92, 05.Mar.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putevi": Sredstva EIB-a 11. marta

Beograd -- Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da će Evropska investiciona banka (EIB) 11. marta odobriti Srbiji 10 miliona evra za most "Gazela".

Kako je Drobnjak precizirao u izjavi agenciji Tanjug, reč je o delu sume od ukupno predviđenih 33 miliona evra kredita za rekonstrukciju "Gazele", dok će ostatak biti uplaćen kada se ispune sve obaveze prema Romima koji su živeli ispod mosta.

"Bord direktora zaseda 11. marta i mi ćemo sa austrijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građevinskom firmom 'Štrabag' da potpišemo ugovor 12. marta i radovi mogu da krenu vrlo brzo", rekao je Drobnjak.

On je naveo da gradske vlasti i Ministarstvo rada i socijalne politike treba da potišu amandman na Akcioni plan o raseljavanju Roma i da će EIB dati ostatak sredstava kada budu ispunjene sve obaveze u vezi sa tim.

"Grad i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku moraju da potpišu amandman tog Akcionog plana, da se ispoštuje sve što treba prema Romima do septembra, pa će oni posle septembra da puštaju novac dalje ako bude sve u redu, a ako bude ranije onda i pre toga", rekao je Drobnjak.

Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak ranije je izjavio Tanjugu da bi EIB trebalo da odobri Srbiji ukupno 93 miliona evra - 33 miliona za rekonstrukciju mosta "Gazela" i 60 miliona evra za obilaznicu oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je, prema Drobnjakovim rečima, 23. februara odobrila 80 miliona evra - 25 miliona evra za rekonstrukciju deonice od Bubanj potoka do Surčina i 55 miliona evra za obilaznicu oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca.

Direktor "Puteva Srbije" je kazao da bi radovi na deonici Bubanj Potok - Surčin trebalo da počnu "odmah", jer je već poslato pismo izabranom izvođaču "Poru". Radovi na rekonstrukciji mosta Gazela bi trebalo da počnu 8. ili 9. marta i trajaće 22 meseca.

"Por" će izvoditi radove na rekonstrukciji autoputa i dela obilaznice sa podizvođačem "Ratko Mitrović", a na "Gazeli" "Štrabag" sa "Mostogradnjom" kao podizvođačem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.