MMF odobrio Srbiji aranžman iz predostrožnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF odobrio Srbiji aranžman iz predostrožnosti

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je danas Srbiji trogodišnji aranžman iz predostrožnosti, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Misija MMF-a postigla je dogovor sa Srbijom o aranžmanu iz predostrožnosti u vrednosti od oko milijardu evra, krajem novembra prošle godine u Beogradu.

Uslov za sklapanje aranžmana je sprovođenje ekonomskog programa koji obezbeđuje smanjenje fiskalnog deficita, reformu javnog sektora i zaustavljanje porasta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnog duga, odnosno njegovo dovođenje na silaznu putanju od 2017. godine.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a je ugovoren 2011. godine, ali je ubrzo obustavljen jer Vlada Srbije nije sprovodila ono što je bilo dogovoreno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ekonomisti različito reaguju na dogovor sa MMF-om

Izvor: Blic, 23.Feb.2015

Ekonomsiki stručnjaci su različito reagovali na vest o tome da je bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio danas Srbiji trogodišnji aranžman iz predostrožnosti...Ekonomski analitičar Miroslav Prokopijević ocenio je danas da je teško reći koliko je za Srbiju bolje što ima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.