I zvanično završena blokada Sueckog kanala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2021, 17:27

I zvanično završena blokada Sueckog kanala

Svi brodovi zaglavljeni od kada se gigantski teretni brod Ever Given nasukao u Sueckom kanalu u martu prošli su danas kanalom čime je i zvanično okončana blokada, saopštila je uprava kanala.

Poslednja grupa od 61 broda, od 422 broda koja su čekala u redu kada je Ever Given oslobođen u ponedeljak, prošla je danas kroz vitalnu trgovačku arteriju, saopštila je uprava Sueckog kanala (SCA), prenosi Rojters.

Doslo je do kolapsa međunarodnog lanca snabdevanja kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se 23. marta 400 metara dugačak brod Ever Given nasukao na obalu kanala, a specijalnim spasilačkim timovima je trebalo skoro nedelju dana da ga oslobode.

U sredu je započela istraga SCA o tome šta je dovelo do toga da se brod nasukao u kanalu i blokirao plovni put na šest dana, izjavio je kasno u petak predsedavajući uprave kanala Osama Rabi za privatnu TV MBC Masr.

"Istraga ide dobro i trajaće još dva dana, a zatim ćemo objaviti rezultate", dodao je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVANIČNO ZAVRŠENA BLOKADA SUECKOG KANALA: Traje istraga oko uzroka nezapamćene katastrofe

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2021

Do kolapsa je došlo kada se 23. marta na obalu nasukao 400 metara dugačak brod "Ever given"..Svi brodovi zagavljeni od kada se gigantski tretni brod "Ever given" nasukao u Sueckom kanalu u martu prošli su danas kanalom čime je i zvanično okončana blokada, saopštila je uprava kanala...Poslednja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Svi brodovi prošli kroz Suecki kanal

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2021

KAIRO - Svi brodovi koji su bili zaustavljeni zbog nasukanog teretnjaka "Ever given" pršoli su do danas kroz Suecki kanal, čime je prekinuta blokada, saopštila je danas Uprava Sueckog kanala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.