Hipo se povlači iz svih Ex Yu republika

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2011, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hipo se povlači iz svih Ex Yu republika

Predsednik Uprave austrijske Hipo grupe Alpe Adrija Gotvald Kranebiter najavio je da će se ta banka povući iz zemalja bivše Jugoslavije. Kranebiter je izjavio da će podružnice u zemljama bivše Jugoslavije - Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji početi da prodaju sredinom iduće godine, a za njih će biti traženo 1,5 milijardi evra.

Da bi olakšao prodaju balkanskih podružnica, Hipo će iz njih da povuče četiri milijarde evra neaktivne imovine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U intervjuu za austrijski "Trend" Kranebiter je prodaju opravdao izjavivši da "stanje ne dozvoljava da se robuje dogmama".

Da je Hipo grupaciji odlazak sa zapadnog Balkana prioritet dokazuje i Blumbergova računica prema kojoj iznos od 1,5 milijarde evra jedva pokriva knjigovodstvenu vrednost Hipovih banaka u bivšoj Jugoslaviji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.