HIPO BANKA NE IDE IZ SRBIJE

Izvor: Kurir, 20.Dec.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIPO BANKA NE IDE IZ SRBIJE

Uprkos svim spekulacijama u vezi sa promenom vlasništva u Hipo Alpe-Adrija banci, klijenti su bezbedni. Pre nekoliko dana predsednik Upravnog odbora austrijske banke Hipo Alpe-Adrija Gotvald Kranebiter izjavio je u intervjuu za austrijski nedeljnik ...

BEOGRAD - Klijenti, odahnite.

Uprkos svim spekulacijama u vezi sa promenom vlasništva u Hipo Alpe-Adrija banci, klijenti su bezbedni. Pre nekoliko dana predsednik Upravnog odbora austrijske banke Hipo Alpe-Adrija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Gotvald Kranebiter izjavio je u intervjuu za austrijski nedeljnik Trend da će se ta banka povući iz zemalja bivše Jugoslavije.

Kranebiter je rekao da će Hipo sredinom 2012. početi da prodaje filijale u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, kao i da će njihova cena iznositi 1,5 milijardi evra.

- Da bi olakšala prodaju filijala u zemljama bivše Jugoslavije, ta austrijska banka će iz njih povući neaktivnu imovinu vrednu četiri milijarde evra - najavio je on i stvorio paniku u zemljama na Balkanu. Međutim, Nikola Donag, direktor za odnose s javnošću u Klagenfurtu u Austriji, za Kurir je rekao da predsednik Kranebiter nikada nije izjavio da se Hipo povlači sa Balkana:

- Rekao je da je jedan deo naše buduće strategije - dalji razvoj u Srbiji. Do 2014. prodaćemo većinski deo vlasništva, i to samo ako nađemo dobrog investitora, koji bi pomogao da se proširimo.

Iz beogradske Hipo banke takođe su demantovali povlačenje:

- Istinita informacija je da postoji plan „Hipo grupe“ da se do kraja 2014. pronađe novi vlasnik, kako bi se država Austrija kao trenutni vlasnik povukla sa ove pozicije.

Kovačević: Nema razloga za paniku

Prema mišljenju ekonomiste Milana Kovačevića, klijenti nemaju razloga da strahuju za svoj novac.

- Može doći do promene imena banke i menadžmenta, a sve ostalo će ostati isto - kaže Kovačević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.