Grčka evidentirala primarni budžetski suficit od 4,51 mld evra

Izvor: Capital.ba, 13.Nov.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka evidentirala primarni budžetski suficit od 4,51 mld evra

ATINA, Vlada u Atini je u periodu januar-oktobar evidentirala primarni budžetski suficit od 4,51 milijarde evra, saopštilo je danas grčko ministarstvo finansija, podsjećajući da je u istom periodu prošle godine, primarni suficit iznosio 2,65 milijardi evra. Neto prihodi državnog budžeta su smanjeni za 5,1 odsto, odnosno za 2,12 milijardi evra, navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi Rojters. Iz pomenutog suficita centralne vlade, koji ukazuje na stanje finansija u toj prezaduženoj zemlji, izuzeti su budžeti organizacija za socijalnu zaštitu i lokalnih administracija, navodi britanska agencija. Tanjug
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Grčka evidentirala primarni budžetski sufit od 4,51 mld evra

Izvor: Press, 13.Nov.2015

. Vlada u Atini je u periodu januar-oktobar evidentirala primarni budžetski suficit od 4,51 milijarde evra, saopštilo je danas grčko ministarstvo finansija, podsećajući da je u istom periodu prošle godine, primarni suficit iznosio 2,65 milijardi evra.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.