Galup: 70 odsto građana oseća krizu

Izvor: B92, Beta, 21.Jul.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galup: 70 odsto građana oseća krizu

Beograd -- Oko 70 odsto građana Srbije oseća svetsku ekonomsku krizu, a isto toliko njih smatra da najgori deo krize tek predstoji, pokazalo istraživanje Medijum galupa.

Manje od 15 odsto građana smatra da sada živi dobro, svaki drugi je kazao da živi loše ili neizdrživo, a svaki treći da živi podnošljivo.

To je pokazala serija istraživanja o uticaju ekonomske krize i oceni rada Vlade Srbije koja je sprovedena u martu, maju i junu anketiranjem 1.018 građana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

Oko devet procenata građana Srbije se uopšte ne oseća pogođeno svetskom ekonomskom krizom, a takav odgovor najviše su davali mlađi od 34 godine, višeg ili visokog obrazovanja, u Beogradu ili jugoistočnoj Srbiji, a posebno oni čiji su mesečni prihodi iznad 48.000 dinara po članu domaćinstva.

Za 55 odsto ispitanih situacija se veoma ili uglavnom pogoršala u poređenju sa prethodnih godinu dana, za oko 40 odsto građana je ostala ista, dok se samo sedam procenata anketiranih izjasnilo da im se materijalna situacija poboljšala.

Istraživanje Medijum galupa je pokazalo da 47 odsto građana Srbije smatra da će njihova finansijska situacija ostati ista, 31 odsto njih očekuje pogoršanje, a 13 procenata poboljšanje.

Više od 70 odsto građana Srbije je ocenilo da je suočavanje Vlade Srbije i državnih organa sa svetskom ekonomskom krizom bilo u potpunosti ili uglavnom neuspešno, dok samo 16 procenata smatra da se Vlada i državni organu uspešno nose sa krizom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Galup: 70 odsto građana Srbije pogođeno krizom

Izvor: 24sata, 21.Jul.2009

Manje od 15 odsto građana smatra da trenutno živi dobro, svaki drugi je kazao da živi loše ili neizdrživo, a svaki treći da živi podnošljivo.

Nastavak na 24sata...

Galup:70 odsto građana Srbije pogođeno krizom

Izvor: Mondo, 21.Jul.2009

Oko 70 odsto građana Srbije oseća svetsku ekonomsku krizu u sopstvenom domaćinstvu, a u istom procentu preovlađuje stav da najgori deo krize tek predstoji.

Nastavak na Mondo...

Većina građana pogođena krizom

Izvor: S media, 21.Jul.2009

Oko 70 odsto građana Srbije oseća svetsku ekonomsku krizu u sopstvenom domaćinstvu, pokazalo je istraživanje agencije Medijum galup. ..Manje od 15 odsto gradjana smatra da trenutno živi dobro, svaki drugi je kazao da živi loše ili neizdrživo, a svaki treći da živi podnošljivo...Serija istraživanja...

Nastavak na S media...

Galup: 70 odsto gradjana pogodjeno krizom

Izvor: S media, 21.Jul.2009

Oko 70 odsto gradjana Srbije oseća svetsku ekonomsku krizu u sopstvenom domaćinstvu, a u istom procentu preovladjuje stav da najgori deo krize tek predstoji, pokazalo je istraživanje agencije za ispitivanje javnog mnjenja Medium Gallup. ..Manje od 15 odsto gradjana smatra da trenutno živi dobro,...

Nastavak na S media...

Građani smatraju da udar krize tek predstoji

Izvor: Blic, 22.Jul.2009, 07:35

Većina građana Srbije (70%) oseća svetsku ekonomsku krizu, samo je pitanje u kolikoj meri. Mnogo su ređi oni koje kriza uopšte nije pogodila, ali je malo i onih koji je osećaju u velikoj meri, pokazalo je junsko istraživanje agencije „Medium Gallup”.....Prema istraživanju, blago je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.