Zabeleli se Kopaonik, Zlatibor i Zlatar

Izvor: Glas javnosti, Beta, Tanjug, 28.Okt.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabeleli se Kopaonik, Zlatibor i Zlatar

PRIJEPOLJE - Prvi put ove jeseni juče ujutru zabeleli su se vrhovi planina na jabučko-babinskoj visoravni. Na Jadovniku i Zlataru već je napadalo desetak centimetara vlažnog snega koji i dalje pada.

Sneg je padao i u Novoj Varoši, ali se zasad zadržava samo na planinama Javoru i Zlataru. Prvi sneg ove jeseni nije za sada poremetio život stanovnika. Putevi su prohodni osim u brdsko-planinskom području gde retka vozila mogu imati manjih teškoća, javlja Beta.

U brdsko-planinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predelima užičkog regiona od pretprošle noći pada sneg čija je visina na Zlatiboru dostigla osam centimetara. Svi putni pravci u ovom regionu su prohodni za saobraćaj, ali policija upozorava vozače na opreznu vožnju zbog raskvašenog snega na kolovozu i magle koja znatno smanjuje vidljivost. Policija podseća vozače da je upotreba zimske opreme obavezna za sva vozila koja se kreću u tom regionu.

Sneg umerenog intenziteta padao je i u planinskim predelima užičkog regiona, javlja Tanjug.

Na Kopaniku je debljina snežnog pokrivača juče oko 16.30 sati iznosila devet centimetara, javlja Tanjug. Sneg slabog intenziteta, sa povremenim prekidama padao je tokom dana kao i u popodnevnim satima a duvao je i vetar slabog intenziteta. Na Kopaoniku je temperatura izmerena juče oko 16.30 sati iznosila minus četiri stepena Celzijusovih a i vidljivost je bila smanjena zbog slabe magle.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.