Voda u Ćupriji hemijski ispravna

Izvor: B92, 22.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Ćupriji hemijski ispravna

Ćuprija, Mladenovo -- Voda iz centralnog vodovoda u Ćupriji hemijski je ispravna i može se upotrebljavati za piće, tvrde u Zavodu za javno zdravlje u Ćupriji.

"Rezultati analize uzoraka pijaće vode uzetih iz centralnog vodovoda na području grada su pokazali da je voda hemijski ispravna i da u vodi nema tragova nafte i može normalno da se upotrebljava za piće", rekao je Tanjugu pomoćnik direktora za kvalitet voda ćuprijskog Zavoda za javno zdravlje Ivica Jocić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sanitarna inspekcija Ministartsva zdravlja je juče donela odluku o zabrani korišćenja vode iz centralnog vodovoda u Ćupriji, zbog toga što je "mirisala na naftu".

Ćuprija, inače, godinama ima problema sa vodosnabdevanjem jer, posebno u letnjim mesecima, nedostaju dovoljne količine.

Mnogi građani su prinuđeni da kopanjem artenskih bunara sebi obezbede vodu, a u mnogim slučajevima koriste vodu iz gradske vodovodne mreže.

Zagađena voda u Mladenovu

Sanitarni inspektor Vladimir Ilić rekao je da je u Mladenovu kod Bačke Palanke voda zabranjena za piće zbog povećanja koncentrata arsena, koji je 40 do 50 puta veći od dozvoljenog.

Ilić je naveo da je, takođe, u vodovodu pitka voda zagađena i u Paragi zbog mikrobiološke neispravnosti, što je posledica nestručnog održavanja vodosistema u tom selu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voda ispravna, ali cisterne ostaju

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 19:37

Analize Zavoda za javno zdravlje pokazale su da je voda u Ćupriji ispravna i da je građani mogu koristiti za piće. Cisterne će, međutim, ostati do sutra dok sanitarna inspekcija i zvanično ne ukine zabranu korišćenja vode...Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja je, naime, prekjuče zabranila...

Nastavak na Blic...

Ćuprija: Voda za piće miriše na naftu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2008

BEOGRAD - Sanitarna inspekcija zabranila je danas upotrebu vode za piće iz centralnog gradskog vodovoda u Ćupriji i zatražila laboratorijsku analizu, jer voda miriše na naftu, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja...Zavod za javno zdravlje "Pomoravlje" u Ćupriji uzeo je uzorke i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Voda u Ćupriji hemijski ispravna

Izvor: RTS, 22.Nov.2008

Voda iz centralnog vodovoda u Ćupriji "hemijski je ispravna i može se upotrebljavati za piće", kaže pomoćnik direktora za kvalitet voda Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji Ivica Jocić..."Rezultati analize uzoraka pijaće vode uzetih iz centralnog vodovoda na području grada su pokazali da je voda...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.