Vaskršnja liturgija u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Kurir, 15.Apr.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnja liturgija u Kosovskoj Mitrovici

Vladika Teodosije je preneo reči patrijarha Irineja koji je pozvao vernike da se "neprestano mole za braću i sestre na Kosovu i Metohiji"

KOSOVSKA MITROVICA - Vaskršnju liturgiju u hramu Svetog Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

Čitajući vaskršnju poslanicu, Vladika Teodosije je, preneo reči patrijarha Irineja koji je pozvao vernike da se "neprestano mole za braću i sestre na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Metohiji".

"Molimo ih da nikada ne klonu duhom i da ostanu verni svojoj pravoslavnoj veri na svom i našem pradedovskom ognjištu", poručio je patrijarh Irinej u poslanici, prenio je Radio KiM.

Oko stotinu vernika obišlo je hram Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice, koji je stradao tokom martovskog nasilja 2004. godine.

Srbi su u dva autobusa u pratnji kosovske policije došli iz severnog u južni deo Kosovske Mitrovice i nakon kraće službe u hramu Svetog Save vratili se nazad. Incidenata nije bilo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.