Studenti dali rok Ministarstvu do sutra

Izvor: Blic, 17.Nov.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti dali rok Ministarstvu do sutra

Ministarstvo prosvete treba do sutra da odgovori na zahteve dela beogradskih studenata vezane za školarinu, a ukoliko to ne bude učinjeno akademci najavljuju nove proteste.

"Vlada, Ministarstvo prosvete i dekani treba da nađu rešenje koje će podrazumevati da studentima sa ostvarenih 48 do 60 bodova bude plaćena školarina i o tome treba da nas obaveste do kraja sutrašnjeg radnog dana", rekao je Tanjugu student prorektor beogradskog Univerziteta umetnosti Nikola Radeka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je naveo da je pregovarački tim studenata na jučerašnjem sastanku sa pomoćnikom ministra Slobodanom Jaukovićem stekao utisak da u "Ministarstvu samo kupuju vreme".

"Navodno, Jauković nije dobro razumeo šta tražimo, pa smo precizirali zahtev i naveli da studentima koji imaju najmanje 48 bodova treba da bude plaćena školarina", rekao je Radeka.

On je naveo da se studenti danas dogovaraju o načinima nastavka protesta, koji će biti održan najverovatnije već u petak, 19. novembra.

U Ministarstvu prosvete juče je, nakon završetka razgovora sa studentima, kratko rečeno da su akademci raniji zahtev da svi sa 48 do 60 bodova budu na budžetu preformulisali u zahtev da budu "oslobodjeni školarine".

Komentarišući tu izjavu, Radeka je naveo da studenti nisu tražili da budu oslobođeni školarine, jer bi u tom slučaju, prema njegovim rečima, teret obaveza bio prevaljen na fakultete.

Oko 500 studenata protestovalo je juče ulicama Beograda, pa su nakratko bili zatvoreni i Brankov most i most Gazela, što je izazvalo gužve u gradu.

Protestovali su studenti Univerziteta umetnosti, Fakulteta političkih nauka, Geografskog fakulteta, Visoke elektrotehničke škole, Visoke medicinske škole, Visoke poslovne škole.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.