Prokuplje: Štrajkuje glađu zbog unuka

Izvor: Glas javnosti, 30.Sep.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: Štrajkuje glađu zbog unuka

PROKUPLJE - Sedamdesettrogodišnji Jablan Mitrović, koji je raseljeno lice sa Kosmeta smešteno u selu Mađare, kod Prokuplja juče je započeo štrajk glađu ispred zgrade prokupačkog suda.

Mitrović, koji živi sa sinom Nebojšom i njegovom suprugom traži da im se vrate Milan (6) i Miroslav (10), njegovi unučići, koje je Centar za socijalni rad u Prokuplju pre nekoliko dana dao hraniteljskoj porodici na čuvanje.

Mitrović tvrdi da je činjenica da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << teško žive i da ni sin ni snaja ne rade, ali da su do sada uspevali da čuvaju decu.

- Snalazimo se kako znamo, ali ipak deca žive u svojoj porodici, kraj oca i majke. Sada više nisu sa nama i ja neću odustati od štrajka sve dok ponovo ne dođu kući - kaže Jablan za Južne vesti.

On objašnjava da njegov sin obavlja sezonske poslove i da primaju socijalu, pa ne shvata zašto su deca data hraniteljima.

- Uz to, niko nas nije obavestio gde su i već više dana ne znamo šta je sa njima - dodaje on.

U prokupačkom Centru za socijalni rad tvrde da su deca smeštena u hraniteljsku porodicu i da su pismeno obavestili Mitroviće gde se ona nalaze. Uz to, više puta su upozoravali Mitroviće da poboljšaju uslove života deci, ali oni nisu reagovali.

- Zato je Stručna komisija Centra odlučila da decu iz biološke izmesti u hraniteljsku porodicu - kažu u Centru za socijalni rad.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.