Tramp španskom ministru: Izgradite zid u Sahari

Izvor: RTS, 20.Sep.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp španskom ministru: Izgradite zid u Sahari

Američki predsednik Donald Tramp šokirao je nedavno španskog ministra spoljnih poslova Đozepa Borelja predlogom da migrantsku krizu Španija reši tako što će sagraditi zid u Sahari.
Jednostavno sagradite zid - preko Sahare, rekao je Tramp, objavio je Jutarnji list, pozivajući se na pisanje španskog Paisa.

Španski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << socijalista, šef španske diplomatije, Đozep Borelj tvrdi kako su on i ostale diplomate Trampu pokušali da objasne da se Sahara prostire na oko 5.000 kilometara granice, ali je američki predsednik odmahnuo rukom, rekavši: "Pa, ne može biti veća od naše granice s Meksikom". 
Tramp, koji je na vlast došao 2016. godine, obećao je izgradnju "velikog, prekrasnog zida" preko američko-meksičke granice koja je dugačka nešto više od 3.000 kilometara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp: Izgradite zid duž Sahare

Izvor: Danas, 20.Sep.2018

Problem migrantske krize sa Mediterana sa kojim se suočava španska vlada najbolje bi mogao da se reši izgradnjom zida duž pustinje Sahara. Tako je američki predsednik Donald Tramp savetovao španskog šefa diplomatije ponovivši tako jednu od svojih čuvenih politika. Članak Tramp: Izgradite zid...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.