Izvor: eKlinika.rs, 02.Nov.2020, 11:30

Otkriven još jedan, NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA

Infekcija covid 19 kod pacijenata izaziva suvi kašalj, bol u grlu, temperaturu i opštu slabost, malaksalost… a otkriven je i novi simptom korona virusa. Iako je reč o bolesti respiratornog sistema, kod nekih pacijenata zaraženih korona virusom pojavio se i osip na koži.
Rezultati italijanske studije Nekoliko studija koje su sprovedene osip na koži upravo vezuju uz covid 19. Prema studiji koju su sproveli dermatolozi u Lombardiji, u Italiji, 18 od 88 pacijenata s korona >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << virusom, koje su pregledali u bolnici, razvili su osip nakon zaraze. King’s College u Londonu takođe je jasno naznačio osip na koži kao glavni simptom korona virusa.
Crvene mrlje ili „boginje“ Kako je ustanovljeno, osip se razlikovao od pacijenta do pacijenta. Neki su imali crvene mrlje, a kod nekih je izgledao poput malih boginja. Upravo zbog toga što se osip razlikuje kod pacijenata, lekari napominju da je teško jednim pregledom utvrditi da li je reč o korona virusu ili je osip posledica nečega drugog.

Članak Otkriven još jedan, NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.