Izvor: 025info.rs, 25.Maj.2020, 15:34

Počela obuka za 25 gerontodomaćica u Apatinu

Danas je u apatinskoj Marini počela obuka za 25 budućih gerontodomaćica koju realizuje Opština Apatin u partnerstvu sa Domom za stare i penzionere. Obuka se sprovodi u okviru projekta Socio-ekonomska uključenost Roma i drugih ranjivih grupa kroz razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite - „Inovativna inkluzija“, a bespovratna sredstva u iznosu od 44.883 evra za realizaciju ovog projekta obezbedila je nemačka fondacija GIZ.  Obuka traje traje šest dana, a od 25 polaznika koji će proći obuku, 16 će biti zaposleno.     -Kroz ovaj projekat želimo da obezbedimo posao za polaznice iz ugroženih socijalnih grupa sa teritorije naše opštine. Ideja je da im obezbedimo kako zaposlenje za naše sugrađane, tako i pomoć našim najstarijim sugrađanima. Imali smo prilike da u proteklih mesec i po dana, tokom trajanja poandemije, vidimo Koliko im je pomoć zaista potrebna - rekla je Dubravka Korać,...
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

GIZ podržao opštine i gradove donacijom zaštitne i IT opreme

Izvor: Danas, 26.Maj.2020, 13:39

Nemačka razvojna saradnja kroz projekat „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ podržala je opštine i gradove kroz obezbeđivanje zaštitne i IT opreme za krizne štabove, kol centre i ostala relevantna lokalna tela koja se u Srbiji bore protiv daljeg širenja korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.