OK APATIN NE ZNA ZA PORAZ, PROTIV “LIBERA” ZA NASTAVAK SERIJE

Izvor: Radio Dunav, 19.Mar.2018, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OK APATIN NE ZNA ZA PORAZ, PROTIV “LIBERA” ZA NASTAVAK SERIJE

Odbojkašice Apatina ne znaju za poraz u prolećnom delu prvenstva ali i na gostujućem terenu u sezoni 2017-2018.
Apatinke su u Vrbasu u derbiju kola Prve lige savladale ŽOK “Vrbas” sa 3 :1 u setovima.
Duel dve ekipe koje su do ovog kola imale isti broj bodova počeo je igrom poen za poen, domaće odbojkašice su napravile prednost od tri poena pri rezultatu 13:10, ali su odbojkašice Apatina upornom igrom uspele da izjednače na 18:18. Igračice Vrbasa su bile bolje u završnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << prvog seta koji su rešile u svoju korist sa 25:20.
U drugom setu proradio je servis Apatinki, napad i naročito kontranapad posle sjajnih odbrana.
Uvodnu prednost u drugom setu od 5:1 Apatinke su olako ispustile, pa su domaće povele sa 8:7.
Od tog momenta sve je u igri Apatina funkcionisalo besprekorno. Apatinke su preuzele inicijativu i povele sa 16:10. Ovu prednost su uvećale do kraja druge deonice koju su dobile sa 25:17.
Najbolju igru odbojkašice Apatina su prikazale u trećem setu. Domaće odbojkašice nisu imale rešenje za raznovrstan napad Apatina pa je za tili čas na semaforu bilo 13:2 za gošće. Ovaj set Apatinke su dobile sa ubedljivih 25:12.
Najuzbudljiviju odbojku gledaoci su mogli da vide u poslednjem setu. Do same završnice je bilo neizvesno. Apatinke su imale minimalnu prednost do 18 poena. Na servis Anđele Puškar dva kontrapada prolazi Jelena Dizija, blok Jelene Bešir doneo je plus 3 za Apatin 21:18.,
Domaće odbojkašice se nisu predavale. Nekoliko dugih poena su rešile u svoju korist i izjednačile na 21:21. Apatin je ponovo poveo sa 23:21, ali su domaće strpljivom igrom stigle ponovo do izjednačenja 23:23. Gošće su bile staloženije i mirnije u završnici meča.
Tad je stavr u svoje ruke preuzela Sanja Maleš koja je u napadu osvojila dva poslednja poena i razrešila sve dileme u ovom derbiju.
Odbojkašice Apatina su se nakon ove pobede učvrstile na drugom mestu na tabeli sa 28 bodova, samo 3 boda manje od prvoplasiranog NIS Spartaka 2 iz Subotice.
U narednom kolu odbojkašice Apatina će probati da nastave niz pobeda. One u subotu od 17 sati na svom terenu dočekuju ekipu “Libero” iz Bačkog Gradišta.

Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.