BILJANA BURSAĆ I VELJKO POPOVIĆ POBEDNICI TREĆEG ULTRAMARATONA OSIJEK – APATIN (FOTO)

Izvor: Radio Dunav, 25.Mar.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILJANA BURSAĆ I VELJKO POPOVIĆ POBEDNICI TREĆEG ULTRAMARATONA OSIJEK – APATIN (FOTO)

Veljko Popović iz Kule, pobednik je trećeg Međunarodnog prekograničnog ultramaratona Osijek- Apatin koji je danas trčan u dužini od 50 kilometara. Popović je ovu deonicu pretrčao za tri sata, 46 minuta i 2 sekunde, dok je samo tri minuta kasnije na cilj stigao Edvard Halas iz Subotice sa vremenom od 3:49:43. Trećeplasirani u ukupnom plasmanu među muškarcima je Izidor Vuković sa vremenom 3:54:02.
U kategoriji žena, prvo mesto osvojila je Biljana Bursać CZ iz Beograda 4:16:47, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << a u kategoriji štafeta sa dva člana prva je stigla ekipa iz Bačkog Jarka.
U kategoriji tročlanih štafeta prvo mesto je pripalo timu iz Sente u sastavu Bakoš, Nađ i Šurjan sa vremenom od 3:10:56, druga štafeta je iz Kanjiže koju su činili Bečkeji i braća Hajaš, dok je kao treća na cilj stigla štafeta iz Apatina za koju su trčali Čegar, Pešić i Kovačić.
U ultramaratonu je učestvovalo 140 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske i Mađarske.
Trčalo se od Osijeka preko Sarvaša, Bijelog Brda, Erduta, Sonte pa sve do Banje Junaković, maratonce je pratio jak vetar i temperature do 5 stepeni. Organizatori ultramaratona su Atletski klub Apatin i Udruga za zdravo trčanje iz Osijeka a prvenstveni cilj ove sportske manifestacije je razvijanje prekogranične saradnje i dobrosusedskih odnosa Hrvatske i Srbije.



Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

3.Ultramaraton Osijek-Apatin: Pobedili Biljana Bursać i Veljko Popović

Izvor: 025info.rs, 25.Mar.2018

Treći Ultramaraton „Osijek – Apatin“ je opravdao sva očekivanja i potvrdio da ovaj region za naredne godine dobija jako atletsko  takmičenje  prekograničnog karaktera. Ove godine je iz Osijeka starovalo preko 140 takmičara iz pet zemalja. Pored borbe sa 50 kilometara, maratonci su ove godine...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.