Štrajkač glađu podneo krivične prijave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkač glađu podneo krivične prijave

BELA CRKVA -

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković, koji deset dana štrajkuje glađu u zgradi Skupštine opštine, podneo je danas tri krivične prijave kojima tereti opštinske vlasti za različite vrste malverzacija.

Cvetković je policiji u Beloj Crkvi podneo i krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Zavodu za zdravstveno osiguranje Srbije, u vezi sa navodnim malverzacijama u nabavci lekova od koncerna "Hemofarm" iz Vršca, od 2004. do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2008. godine.

Cvetković je ponovio da ne namerava da odustane od štrajka glađu. Od nedelje ne uzima ni tečnost i pod nadzorom je lekara iz lokalnog Doma zdravlja.

On zahteva da budu raspisani vanredni lokalni izbori i pozvani na odgovornost oni koji su, kako je ocenio, Belu Crkvu doveli u težak položaj.

Naveo je da nije imao kontakata sa opštinskim vlastima i da su mu u poseti bili predstavnici Kancelarije pokrajinskog ombudsmana.

Čelnici lokalne vlasti optužili su u ponedeljak Cvetkovića da štrajkom nastoji da izbegne tromesečnu kaznu zatvora zbog nasilja u porodici. Čelnici opštine Bela Crkva naveli su da je Cvetković štrajk glađu počeo jer "uskoro" treba da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne, po pravosnažnoj presudi na koju ga je osudio sud u Vršcu.

Oni su naveli i da je protiv Cvetkovića u toku još jedan krivični postupak, jer je napao radnika opštinske uprave. Čelnici opštine Bela Crkva ocenili su da je Cvetkovićev štrajk glađu zapravo pokušaj skretanja medijske pažnje i dokaz da "ne bira sredstva" u ostvarivanju svojih prava.

Stefan Cvetković je agenciji Beta rekao da mu ne pada na pamet da izbegava zatvorsku kaznu od tri meseca, na koju je osuđen zbog, kako je kazao, "montiranog procesa" protiv njega.

Cvetković je dodao da još nije dobio rešenje o izdržavanju zatvorske kazne.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demohrišćanska stranka Srbije i Pokret snaga Srbije.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.