Štrajk u Parizu i drugim gradovima

Izvor: Studio B, 11.Okt.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Parizu i drugim gradovima

Zaposleni na francuskoj železnici i školama širom zemlje stupili su danas u štrajk u znak protesta protiv mera štednje vlade u Parizu.

Štrajk je doveo do redukovanja linija na pariskom metrou, dok je sindikat nacionalne železnice SNCF saopštio da je svaki četvrti brzi voz otkazan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ali da međunarodne linije funkcionišu po planiranom redu vožnje.

Sindikati su za danas najavili oko 200 protesta u gradovima širom Francuske, prenela je agencija AP.

Vlada predsednika Nikole Sarkozija u više navrata poručila je da su mere štednje neophodne kako bi se smanjio dug zemlje.

Sindikati i radnici koji su se odlučili na štrajk smatraju da su mere vlade nepravedno pogodile pojedine sektore i njihove zaposlene dok bi, prema njihovom mišljenju, oni sa više novca trebalo da daju veći doprinos u borbi protiv krize.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.