Ukida se pravo policije na štrajk?

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukida se pravo policije na štrajk?

Nacrt novog Zakona o policiji ukida pravo na štrajk policije, što je, kako je objašnjeno, u skladu sa evropskim standardima.

Nacrtom novog zakona ukida se i čin generala, kao deo demilitarizacije te službe i propisuju novi uslovi za izbor direktora policije, po kojima će na konkurs moći da se javi i neko ko nije karijerni policajac, ali ispunjava postavljene uslove, saznaje se u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U nacrtu zakona, koji je ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predstavio rukovodstvu MUP, predviđeno je da Služba unutrašnje kontrole dobije znatno šira ovlašćenja i propisan spisak poslova koji su nespojivi sa radnim odnosom u policiji. Prema Nacrtu, Služba unutrašnje kontrole moći će da kontroliše i sve zaposlene u MUP, a ne, kao do sada, samo u policiji.

Predviđeni su i novi uslovi za sticanje činova i zvanja u policiji, a deo zaposlenih u MUP iz statusa policijskih službenika prelaze u status državnih službenika, u skladu za evropskom praksom. Nacrtom zakona predviđeno je i osnivanje Fonda solidarnosti MUP.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.