NATO UNIŠTIO GADAFIJEV AUTOBUS

Izvor: Kurir, 27.Jun.2011, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO UNIŠTIO GADAFIJEV AUTOBUS

TRIPOLI - U današnjem NATO bombardovanju uništen je luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju, javio je izveštač francuske agencije AFP

TRIPOLI - U današnjem NATO bombardovanju uništen je luksuzni autobus za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju, javio je izveštač francuske agencije AFP.

Predstavnici libijske vlade koji su odveli novinare na mesto napada, rekli su da su dve rakete NATO pogodile autobus, koji je Gadafi često koristio tokom putovanja po Libiji.

Ranije danas zapadne novinske agencije javile su da su se dve snažne eksplozije čule u centru Tripolija, gde se nalazi Gadafijeva rezidencija Bab al Azizija, ali tada nije saopšteno šta je pogođeno.

NATO je u martu započeo vazdušnu kampanju u Libiji gađajući položaje režimskih snaga i vojne objekte, a često je na meti i kompleks Bab al Azizija, podsetila je francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO uništio Gadafijev autobus

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2011

U današnjem NATO bombardovanju uništen je luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju, javio je izveštač francuske agencije AFP...Predstavnici libijske vlade koji su odveli novinare na mesto napada, rekli su da su dve rakete NATO pogodile...

Nastavak na Vesti-online.com...

Put za Tripoli

Izvor: RTS, 28.Jun.2011, 15:42

Pobunjenici jurišaju put Tripolija, pomognuti NATO avijacijom. Pobunjenici zaplenili veliku količinu oružja nedaleko od Nafuse. Linija fronta na 50 kilometara od prestonice. Libija tvrdi da je Međunarodni sud pravde "maska za pokušaj ubistva Gadafija". NATO poziva saradnike libijskog lidera da ga...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.