Horoskop - Strelac
Horoskop - Strelac

Strelac ili sagitarius od 22 novembra do 21 decembra
Simbol: strelac
Element: vatra
Polaritet: pozitivan
Omiljene boje: ljubičasta
Amajlija: topuz

Strelac je energičan i radoznao, on je najveći putnik među znakovima zodijaka.
Njihov filozofski pogled otvorenog uma motiviše ih da lutaju i putuju daleko, u potrazi za smislom života. Kao neko ko je pun energije, optimista i entuzijasta teško ga je zadržati na zemlji.
Strelac voli promene, za njega je promena od suštinskog značaja da bi se osećao dobro. Vatreni znak strelac svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da hoda bos po trnju da bi ostvario svoje ciljeve.
Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu da je stalno u kontaktu sa svetom da bi iskusio sve što je više moguće. Nije mu u prirodi da sedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to pokrenuti.

Vladajuća planeta strelca je jupiter, najveća planeta zodijaka. Kako je jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je strelcima sreća uvek naklonjena.

Uticaj jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, pa je za strelca važno da mu obim struka ostane isti. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato poseduje odličan smisao za humor i ima izraženu radoznalost.
Delovi tela u vezi sa strelcem su butine i kukovi, i za njega je važno da uloži dodatni napor i povede računa o organima u toj oblasti. Zato što voli prirodu, posebno kampovanje i pešačenje mora obratiti pažnju da ne povredi ove delove tela. On će biti srećan sve dok je u stanju da istražuje, umerene telesne vežbe pospešile bi njegovo zdravstveno stanje i dovele bi ga u savršeno stanje.

Problem sa strelcima nastaje kada mu ostavite potpuno odrešene ruke, pod uticajem jupitera njima sloboda predstavlja najveće blago, jer samo tako mogu da neometano putuju i istražuju različite kulture i filozofije.
Zbog svoje iskrenosti strelci su često nestrpljivi i netaktični kada treba nešto da kažu ili urade, pa je zato važno da nauče da se izraze na tolerantan i društveno prihvatljiv način. Treći jesenji znak horoskopa znak strelca po prirodi pripada vatri i ima odlike melanholije zbog godišnjeg doba. Strelac je kuća jupitera i kao muški dvotelesni znak, ima nepravilnu figuru, podeljen je u dva dela, prvi deo je kraljevski i plemenit, ljudski, dok je drugi deo životinjski i pripada papkarima. Pripadaju mu grabljive zveri, vladar je snalažljivosti, učmenosti i otmenosti. Strelac je deveti znak zodijaka.

Ovom vatrenom znaku pripada period od 23 novembra do 21 decembra. Imaju neverovatnu hrabrost i sreću u svemu. Pripadnici ovog znaka su izuzetno mudri, inteligentni i rečiti. Zanimljivo je da u starijim godinama gotovo nikad ne pate od senilnosti. Pravi su idealisti i često se zanose idejama univerzalne ljubavi i mira u svetu.

Veoma su društveni i otvoreni. Imaju fantastičan smisao za humor i neumorno pričaju. Pokreti su im vrlo brzi, mada često znaju da budu i trapavi. Iako su veoma dobronamerni kada primete da ljudi pokušavaju da iskoriste njihovu velikodušnost nemilosrdno ih postavljaju na svoje mesto.

Ne podnose autoritet, i uvek su za nove društvene pobune. S obzirom na njihov hedonistički pristup životu, mogu biti skloni preterivanju u hrani i piću. Neusiljeni su, galantni, tolerantni, ambiociozni, pravedni, jaki, mogu da budu skloni hvalisanju i uobraženosti. Samopouzdani su i samostalni. I muškarci i žene teže da u vezi budu nezavisni i da imaju veliku slobodu, bez postavljanja pitanja i uslova. Verni su, samo vole da uživaju u slobodi pa drugačije mogu biti shvaćeni zbog toga. Ukoliko želite da impresionirate jednog strelca morate biti maštovitiji od njega.

Poznate osobe koje su rođene u znaku strelca su:
Edit Pjaf, Marija Kalas, Britni Spirs, Skarlet Johanson, Džejn Fonda, Kristina Agilera, Tina Tarner, Mila Jovović, Volt Dizni, Kirk Daglas, Frenk Sinatra, Džimi Hendriks, Brus Li, Mark Tven, Džon Malkovič.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Dnevni horoskop za 27. april 2024. godine

Odličan dan za Ovna i Jarca, Bik pod tenzijom, Blizanci raspoloženi, Rak nemotivisan, Lavu nije dan za odluke, Devici vreme za odmaranje, Vaga u mirnoj luci, Škorpija iritantna, Strelac napet, Vodoliji treba više vitamina, a Ribe bez problema. Ovo je horoskop za 27. april 2024. godine. OVAN Posao  Usporen tempo vam ne ide na ruku. Morate da se strpite kada su dati tranziti u pitanju. Pokušajte...

Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2024, 12:14

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 26. april 2024. godine

Ovna čeka dobar provod, Biku treba tolerancije, a Blizancima strpljenje, Rak se oseća odlično, Lav samostalan, Devica pod stresom, Vaga brzo razmišlja, Škorpiji trebaju vitamini, Strelac ne može da izbegne ljubomornu scenu, Jarac strpljiv, iznenađenja za Vodoliju, a Ribe raspoložene. Ovo je današnji dnevni horoskop za 26. april 2024. godine. OVAN Posao Možete da očekujete manji problem, kada je organizacija oko obaveza u pitanju. Imate šta da radite ili da započnete...

Izvor: Luftika.rs, 25.Apr.2024, 13:36

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 25. april 2024. godine

Ovan ne želi samo flert, Lav ima iznenađenje, Ribe istrajne, Bik sebičan, Blizanci se zabavljaju, Devica privlači problematične, Jarac hvata zalet, Vodolija kritikuje, Rak taktičan, Vaga teži ka promenama, Strelac očekuje finasijski priliv, Škorpija ima dobar ljubavni život. Ovo je horoskop za 25. april 2024. godine. OVAN Posao Ukoliko ste student, možete sa lakoćom da savladate lekcije, koje su vam predstavljale problem. Nećete...

Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2024, 11:22

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za 24. april 2024. godine

Ovan nervozan, Bika neko laže, Blizancu slede nove finansijske prilike, Rak i Škorpija imaju odličan dan, Lav se dokazuje, Devici dobar dan za ljubav, Vagi bolji poslovni aspekti, Strelac uživa, Jarac napreduje, Vodoliji prija zavođenje, a Ribe konačno imaju jasan cilj ispred sebe. Ovo je horoskop za 24. april 2024. godine. OVAN Posao: Imate pravo na još jednu šansu ovaj put. Ne morate da pratite kolege koje dezavuišu...

Izvor: Luftika.rs, 23.Apr.2024, 14:06

Detaljnije >>

HOROSKOP ZA UTORAK - Vage NE POTPISJUTE NIŠTA, Strelac ceo dan pod pritiskom, a evo šta mogu da očekuju ostali znaci

HOROSKOP ZA UTORAK - Vage NE POTPISJUTE NIŠTA, Strelac ceo dan pod pritiskom, a evo šta mogu da očekuju ostali znaci

Svaki dan je prilika za novu šansu, da počente od početka i ispravite sve ono što ne valja i ne služi vam već dugo. Evo kakve su vam šanse za to ovog utorka.

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2024, 21:37

Detaljnije >>

Dnevni horoskop za ponedeljak 22. april 2024. godine!

Dnevni horoskop za ponedeljak 22. april 2024. godine!

22. april 2024 - dnevni horoskop: otkrijte ključne astrološke uvide za Ovna, Bika, Blizance, Raka, Lava, Devicu, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe u ljubavi, poslu i zdravlju! Dobrodošli u naš detaljni dnevni horoskop za 22. april 2024. godine. Otkrijte šta zvezde predviđaju ako ste Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija ili Riba u oblastima ljubavi, posla, zdravlja i još mnogo toga. Neka vas naša astrološka prognoza...

Izvor: Svet plus, 21.Apr.2024, 13:01

Detaljnije >>

Dolazi konjukcija Jupitera i Urana! Horoskop za veliki tranzit promena!

Dolazi konjukcija Jupitera i Urana! Horoskop za veliki tranzit promena!

Dolazi konjukcija Jupitera i Urana: Veliki tranzit promena donosi rast, uzburkanost, turbulenciju i transformaciju. Otkrijte šta vas čeka po horoskopu za period konjukcije. Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Ribe - spremite se za promene! April nastavlja da nas pomera sa retkom i povoljnom planetarnom konjukcijom. Jupiter, planeta rizičnog poslovanja i srećnih poduhvata, formiraće konjukciju sa Uranom, planetom bunta, oslobođenja...

Izvor: Svet plus, 21.Apr.2024

Detaljnije >>