Ženski odbojkaški klub Futog rasadnik talenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2021, 19:27

Ženski odbojkaški klub "Futog" rasadnik talenata

Zahvaljujući predanom radu, posvećenosti i ljubavi prema odbojci, Ženski odbojkaški klub “Futog“ iznedrio je mnogo odbojkašica koje su kasnije ostvarile karijere u tom sportu. Nastavak te tradicije najavile su pionirke 2007. i 2008. godište, koje su prošle godine, uprkos pandemiji, zabeležile uspeh za svoju generaciju.

Ni pandemija ni kasni termini treninga nisu udaljili mlade odbojkašice Futoga od svoje najveće ljubavi – >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbojke. Zvuk lopte i entuzijazam zbog početka novog takmičarskog ciklusa ispunili su salu Osnovne škole “Marija Trandafil“ u Veterniku. Neizvesnost zbog zdravstvene krize nije poljuljala njihove ambicije.

Jedna od glavnih uzdanica tima, primač Bojana Kovačević, priželjkuje uspešnu sezonu:

“Da se opet plasiramo na Državno sad sa ovim 2007. i 2008. godištem i očekujemo ovoga puta ne da budemo drugi u Vojvodini, nego da budemo prvi, i očekujemo što bolje rezultate na državnom takmičenju.“

Prošle sezone Bojana je osvojila pet medalja sa tri generacije. U završnici pretpionirskog Prvenstva Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, proglašena je za najboljeg smečera. Drugo mesto na tom takmičenju donelo je njenom timu veliki uspeh - plasman na Prvenstvo Srbije. To im je ulilo samopouzdanje da napornim treninzima uz stručno vođenje dugogodišnjeg trenera Gorana Bogdana mogu daleko da doguraju.

“Prošle godine su one imale jako veliki uspeh. Prošli smo na Prvenstvo Vojvodine, gde smo zauzeli drugo mesto, pa smo se onda kao drugoplasirana ekipa plasirali na Prvenstvo Srbije. Tamo smo imali mali peh, pošto smo odmah na početku igrali protiv jače ekipe. Tu utakmicu smo izgubili sa 3:2 i to nas je na kraju koštalo medalje, tako da smo završili kao peti. To je, opet, uspeh za ovako malo selo jer je Veternik predgrađe Novog Sada. Niko ne želi da dođe u Veternik niti u Futog. Tako da su to sve deca koja su potekla iz ovog kluba,“ ističe Bogdan.

Njihov uspeh nije prošao nezapaženo. Potvrda talenta stigla je u vidu poziva za testiranje za pionirsku reprezentaciju, koji su dobile tri članice ženskog odbojkaškog kluba “Futog.“

“Trening je prošao relativno brzo, iako je trajao dva i po sata. Mnogo je bilo zabavno, ne mogu da kažem da sam upoznala mnogo njih, zato što nismo imali vremena da pričamo, non-stop smo radili nešto novo. Ja sam došla sa svoje dve drugarice i nismo ni nas tri pričale jer smo bile zauzete. Potom smo imali neka testiranja za eksplozivnost i to je to,“ objašnjava Bojana Kovačević.

Sjajni rezultati naše ženske odbojkaške reprezentacije na svetskoj sceni podstakli su mnoge devojčice da počnu da se bave odbojkom. Kao i većina mladih sportistkinja i Bojana mašta da se jednog dana nađe u reprezentativnom dresu i dobije priliku da brani boje svoje zemlje. Među seniorkama nalazi mnoge uzore. Bianka Buša, Bojana Milenković, Maja Ognjenović, Tijana Bošković, kaže, neki su od njih.

Bez obzira na talenat pionirki Futoga i svesrdnu podršku kluba, njihov odlazak na takmičenja ne bi bio moguć bez zalaganja i finansijske pomoći roditelja. Oni se svim silama trude da im omoguće dobre uslove za sportski razvoj. Povrh toga, probleme im zadaju kasni termini treninga, imajući u vidu da je prioritet škola.

“Imamo termine od 21.30h do 22.30h što je jako kasno za njihov uzrast, onda su nam roditelji izašli u susret i odobrili to, iako deca idu pre podne u školu, pa dok dođu kući, dok se raspreme, to je, ipak, neko vreme koje nije adekvatno za njihov uzrast,“ kaže Bogdan.

Ipak, pojedine prepreke na koje nailaze na svom sportskom putu ne utiču na želju mladih odbojkašica Futoga za pobedama i dokazivanjem. Na žaru sa kojim pristupaju svakom treningu pozavidele bi im i neke iskusnije kolege. Na početku nove sezone strpljivo čekaju kraj mreže priliku za novi trijumf.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ženski odbojkaški klub "Futog" rasadnik talenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 08:47

Zahvaljujući predanom radu, posvećenosti i ljubavi prema odbojci, Ženski odbojkaški klub "Futog" iznedrio je mnogo odbojkašica koje su kasnije ostvarile karijere u tom sportu. Nastavak te tradicije najavile su pionirke 2007. i 2008. godište, koje su prošle godine, uprkos pandemiji, zabeležile...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.