Vladimir Grbić prvi srpski odbojkaš u Kući slavnih

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Grbić prvi srpski odbojkaš u Kući slavnih

Bivši odbojkaški reprezentativac Vladimir Grbić biće primljen u Kuću slavnih u Holioku, u SAD, na svečanosti koja će biti održana 28. oktobra.

Odbojkaška Kuća slavnih saopštila je imena šest velikana, koji će od oktobra biti njeni članovi. Pored Grbića, biće primljeni Lorenco Bernardi iz Italije, Magali Karvahal iz Kube, Ugo Konte iz Argentine, Rita Kroket iz SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dr František Stibic iz Česke.
Grbić je sa reprezentacijom Jugoslavije i Srbije i Crne Gore ukupno osvojio 13 medalja, među kojima su zlatne medalje na Olimpijskim Igrama u Sidneju 2000. i Evropskom prvenstvu 2001. u Ostravi. Za najboljeg igrača Evrope proglašen je 2000. godine.
Trenutno obavlja funkciju potpredsednika OSS i član je Komisije za razvoj svetske odbojke FIVB.
Vladimir Grbić biće prvi odbokaš iz Srbije u Kući slavnih.

Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.