Odbojka: Srbija izgubila od SAD 2:3

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojka: Srbija izgubila od SAD 2:3

PEKING - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale olimpijskog turnira u Pekingu pošto je danas u četvrtfinalu izgubila od selekcije SAD sa 3:2 (20:25, 25:23, 21:25, 25:18, 15:12).

U petak u polufinalu SAD će igrati protiv Rusije, a Brazil protiv Italije.

Današnja utakmica je odigrana pred 7.500 gledalaca, a sudili su Ning Vang (Kina) i Mohamad Šahmir (Iran).

Srbija: Bojović (12), Bjelica (2), Janić, Petković, Samardžić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grbić (5), Nikić (15), Gerić (6), Miljković (28), Starović, Podraščanin (10).

SAD: Bol (1), Runi, Li (15), Pridi (17), Milar (11), Salmon (14), Hof, Stenli (18), Hansen, Gardner, Tuzinski.

Propuštena dobra šansa

Najbolji odbojkaši Srbije propustili su veliku priliku da se uključe u borbu za medalju na olimpijskom turniru. Igrali su veoma dobro i imali Amerikance skoro "u šaci", ali su pri vođstvu od 2:1 u setovima neočekivano popustili u četvrtom setu i dozvolili rivalima da se vrate u meč.

Pobednik je tako odlučen u taj brejku, gde su srpski reprezentativci ponovo bili na visini zadatka sve do završnice. Imali su vođstvo od 4:2, 7:4 i 9:7, a onda je usledio pad koncentracije što su uporni rivali umeli da kazne i na kraju zasluženo izbore prolaz među četiri najbolja tima.

Zaslužena pobeda Amerikanaca

Prava je šteta što naši odbojkaši nisu krunisali dobru igru i ogromnu želju za uspehom. Bili su sasvim blizu pobede, koju su, čini se, ispustili u četvrtom setu. Tada je nedostajalo samo nešto više agresivnosti i preciznosti da se izbegne drama i rat nerava koje gotovo po pravilu donosi taj brejk.

Amerikanci su, mora se priznati, zasluženo slavili. U presudnim trenucima utakmice iskazali su kvalitet i postojanost, a maksimalnim zalaganjem uspeli su na kraju da obore na pleća odličnu srpsku ekipu.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.