Odbojka: Niko nema što Srbija ima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojka: Niko nema što Srbija ima

Pobedom muške reprezentacije nad Slovenijom (3:1) u finalu u Parizu, Srbija je objedinila titule prvaka Evrope u obe konkurencije i pokazala da nema premca na "Starom kontinentu" u odbojci.

Nepunih mesec dana od odbrane zlata odbojkašica u Ankari, na krov Evrope popeli su se i izabranici Slobodana Kovača i to u situaciji kada je malo ko očekivao, posebno u polufinalu jer je rival bila Francuska uz pomoć 15.000 navijača u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pariskom Bersiju.

Takav podvig srpska odbojka napravila je i pre osam godina, muškarci u Beču pobedom u finalu nad Italijom uz dominaciju Ivana Miljkovića, a devojke u Beogradu u krcatoj hali "Aleksandar Nikolić" protiv Nemačke na krilima Jovane Brakočević.

Recept iz trofejnih igračkih dana, sa olimpijskim zlatom i bronzom, uz evropsko srebro i bronzu, Kovač je prepisao kao selektor Srbije, samo 40 dana pošto je nasledio Nikolu Grbića i odmah najavio žetvu medalja počev od najsjajnije.

Na perfektan način, sa maksimalnih osam pobeda u Belgiji i Francuskoj, Kovač je vodio Srbiju do trećeg zlata i "duple krune", računajući i izabranice Zorana Terzića.

Srpskim odbojkašima je upravo ženska selekcija bila veliki motiv da dođu do istog rezultata, priznaje tehničar Jovović.

"Ugledali smo se na devojke, koje su uvek zlatne i reper kako treba da ih sledimo. Čestitam i njima, svaka čast za srpsku odbojku. Nadam se da će još mnogo dece zbog nas da počne da trenira", "poentirao" je Jovović, iako je zadužen za asistiranje.

Sledeći cilj je viza za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a tamo, veruje cela zemlja, zajedno sa koleginicama iz Srbije izlazak na podijum.

A onda, godinu dana kasnije, napad na odbranu zlata - devojke na domaćem terenu u Beogradu uz vetar u leđa sa tribina, a muškarci sa oreolom favorita jer šampionima takva uloga pripada.

Uspeh je veći kada se zna da je klupska odbojka u našoj zemlji na niskom nivou, ovog leta je čak šest klubova otkazalo učešće u evropskim takmičenjima, pa će Vojvodina biti usamljena.

Sve zbog besparice u jednom od najtrofejnijih sportova u Srbiji i to je dovoljno upozorenje koje ne sme da se zaboravi u trenucima slavlja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOK CELA SRBIJA SLAVI ZLATO: Supruga selektora Kovača je RAZOČARANA! Evo i zbog ČEGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019

Proslavljeni reprezentativac pokorio Evropu i sa trenerske klupe...Za samo nekoliko nedelja uspeo je Slobodan Kovač da od srpskih odbojkaša, koji su izgubili bitku na kvalifikacionom olimpijskom turniru od Italije, stvori moćnu velesilu i osvoji Evropsko prvenstvo u Francuskoj...Pobedom nad Slovenijom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.