ODBOJKA: TENT pevajući iz Užica, Dinamo dobio

Izvor: Mondo, 12.Jan.2013, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBOJKA: TENT pevajući iz Užica, Dinamo dobio

Obrenovčanke odlične protiv Jedinstva, mladi tim Dinama bolji od Kolubare, aktuelne šampionke vezale jedanaesti trijumf.

Dvanaesto superligaško kolo, u konkurenciji odbojkašica, odigrano je u subotu, prvi sudijski zvižduk čuo se u Novom Sadu, a poslednji u Staroj Pazovi. Viđene su kvalitetne utakmice koje svedoče tome da su igračice i stručni štabovi vredno radili u prvenstvenoj pauzi.

Žestoke pripreme naplatile su Obrenovčanke, savladavši Jedinstvo, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Dinamo, trijumfom protiv Kolubare. Trijumfi ova dva tima obeležili su 12. kolo.

Utakmicom Varadina i NIS Spartaka otvoreno je takmičenje u elitnom rangu za dame u 2013. godini. Tri boda iz ovog meča idu na konto gošći iz Subotice. Popularne Golubice opravdale su ulogu favorita, ostvarile deseti prvenstveni trijumf.

Najefikasnija u redovima subotičkog tima bile je srednji bloker Sofija Medić sa 14 poena, Aleksandra Cvetićanin i Adela Helić osvojile su po 12. Kod Varadinki dvocifrena je bila samo Jovana Mihajlović (10).

Pobedu u tri seta ostvarila je i Crvena zvezda. Crveno-bele su ostvarile dvanaestu pobedu u nizu, mnogo lakše nego u prvom ovosezonskom duelu, savaladale su Jedinstvo iz Stare Pazove.

Ana Bjelica, kapiten i korektor crveno-belih, predvodila je svoj tim do pobede (20 poena), Dubravka Đurić je sa 13 poena imala najbolji učinak u redovima Jedinstva iz Stare Pazove.

Više od dva časa trajalo je nadmudrivanje Vizure i Železničara, odnosno Dinama i Kolubare.

Sjajno su u nastavak sezone ušle igračice Dinama, talentovana ekipa iz Pančeva uzela je veći deo bodovnog kolača u odmeravanju snaga sa Lazarevčankama. Igračice koje sa klupe vodi trener Aleksandar Vladisavljev ostvarile su treći prvenstveni trijumf.

Vesna Sekullić je najbolji poenter pobedničkog tima (20), isti učinak u poraženom sastavu imala je Marija Jovanović.

Poput Pančevki i Vizura je trijumfovala tek u petom setu, posle velike borbe slomljen je otpor Železničara.

Gledaoci u dvorani Vizura prisustvovali su zanimljivom okršaju, gošće su vodile 2:1 ali su domaće napravile potpuni preokret.

Ubijiti korektor Vizure, Tijana Bošković, bila je najefikasnija u redovima Vizure, ipak najbolju partiju pružila je reprezentativni srednji bloker, Maja Savić (19 poena, 50% napad, 6 blokova!!!). Mia Vulović je najbolji poenter Železničara sa 20 poena.

Dvanaesto kolo zatvorile su odbojkašice Jedinstva i TENT-a, Obrenovčanke se pevajući vraćaju iz Užica, jer su u dvorani pored Đetinje osvojile tri boda.

Vodio je TENT 2:0, domaće su uzele treći set, činilo se da će izboriti taj brek, ali izabranice trenera Nikole Jerkovića nisu dozvolile da rivalke naprave preokret, realizovale su drugu od četiri meč lopte. Jedinstvo je vezalo treći poraz, Užinakama nije pomogla ni promena na čelu stručnog štaba, povratak Saše Nedeljkovića na kormilo Jedinstva.

Antonina Pilipović je sa 19 poena najefikasnija u obrenovačkom sastavu, kod Užičanki najboji učinak imala je najiskusnija u timu, bivša reprezentativka, Vesna Tomašević.

VINER ŠTETIŠE SUPERLIGA - 12. KOLO (ŽENE)

Varadin - NIS Spartak 0:3 (17:25, 18:25, 23:25)

Dinamo - Kolubara 3:2 (18:25, 25:17, 25:16, 21:25, 15:8)

Vizura - Železničar 3:2 (25:14, 23:25, 26:28, 25:16, 15:11)

Jedinstvo Užice - TENT 1:3 (20:25, 21:25, 25:21, 21:25)

Jedinstvo Stara Pazova - Crvena zvezda 0:3 (18:25, 20:25, 16:25)

TABELA: Crvena zvezda 33, NIS Spartak 30, Vizura 27, TENT, Železničar po 17, Jedinstvo Užice 16, Jedinstvo Stara Pazova 13, Kolubara 11, Dinamo, Varadin po 8.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.