Izvor: TvojPortal.com, 21.Nov.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBOJKA: Ruskinje Zvezdi dale samo set

Tvoj portal  Crveno-bele pretrpele četvrti poraz u elitnom klupskom takmičenju, drugi put u sedam dana izgubile od moskovskog Dinama.
Dinamo je ostvario drugi trijumf protiv Crvene zvezde. Posle slavlja u Moskvi nadigrale su crveno-bele i u Šumicama, posle 99 minuta Ruskinje su proslavile treći trijumf u Grupi F - 3:1 (24:26, 25:18, 25:16, 25:20).


Crveno-bele su napravile fantastičan preokret u prvoj deonici. Zaostajale su deset poena, mučile se s prijemom i realizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << napada, gubile 9:19 i 12:21 kada je na servis došla Julija Milović, mađarska internacionalka je pokrenula Zvezdu. Napravile su Bjelica i drugarice seriju od 6:0, veliki doprinos preokretu dale su Nikolina Lukić, Mina Popović i Ljubica Kecman. Vrlo precizno i zrelo odigrale su u završnici pa uspele da snažnom Dinamu otkinu još jedan set.
U nastavku je viđena potpuna dominacija gošći iz Moskve, u drugom setu su rivalu prepustile 18 poena. Pokušale su crveno-bele da ponove recept s početka meča, ali Dinamo nije dozvolio novo iznenađenje.
Ubedljive su Ruskinje bile i u trećem i četvrtom setu, blok je bio najjače oružje izabranica Svetlane Ilić.
Nikolina Lukić je imala najbolji učinak među crveno-belima, 14 poena, Ana Bjelica je osvojila 13, u redovima Dinama Natalija Območajeva je stala na 19 a Marina Marčenko je osvojila 17.
"Možemo svi da budemo zadovoljni, Zvezda je osvojila set kao što je i najavljivala, to su im bile želje pre meča, mi smo uzeli tri boda kako smo i planirali. Nema opravdanja što je moj tim izgubio prvi set, ali ne možemo uvek da opravdamo očekivanja, teško je igrati kada imaš ulogu favorita", rekla je Svetlana Ilić, trener Dinama.
"Smatram da smo mogle bolje da odigramo, ipak za nas je svaki osvojen set protiv ovako kvalitetnih rivala kao što je Dinamo veliki uspeh. Nadam se da ćemo, kao što smo igrale u prvom setu, igrati i u ostale dve utakmice u grupi. Potrebno je da smanjimo broj grešaka i da imamo kontinuitet dobrih akcija", rekla je Nikolina Lukić, pirmač crveno-belih koja se nedavno priključila timu, nakon što se oporavila od mononukleoze.
Odbojkašice Crvene zvezde petu utakmicu u Grupi F igraju u utorak, 4. decembra, u dvorani Šumice ugostiće poljsku Fakro Mušinu.
GRUPA F
Četvrto kolo: Crvena zvezda - Dinamo Moskva 1:3 (26:24, 18:25, 16:25, 20:25). Lokomotiva Baku – Fakro Mušina (21, novembar, 15 časova).
TABELA: Lokomotiva Baku 8, Dinamo Moskva 8, Fakro Mušina 4, Crvena zvezda 1.
Izvor:mondo.rs

Pogledaj vesti o: Odbojka,   Crvena Zvezda

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.