Boričić: Odbojka nije sport druge kategorije

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Okt.2011, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boričić: Odbojka nije sport druge kategorije

Izvanredni rezultati naših odbojkaša i odbojkašica krunisani zlatnim evropskim medaljama, nisu u skladu sa statusom klubova koji jedva preživljavaju, ocenio je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić.    

Klubovi su heroji našeg sporta, jer rade u izuzetno teškim uslovima. Odbojka je u lokalnim zajednicama svrstana u drugu kategoriju. Ona to nije - istakao je Boričić na konferenciji za u Medija centru u Knez Mihajlovoj.
Prvi čovek OSS je naglasio da je neko odredio da odbojka spada u ostale sportove.
Klubovi često ne mogu da dobiju prostor u školskim dvoranama, iz jednostavnog razloga što se te hale izdaju za druge namene - rekao je Boričić.
On je napomenuo da bi ubuduće gradnja sportskih dvorana trebao da bude u skladu sa sportskim standardima
Sportska dvorana ne bi trebalo da bude &staklenik' koji služi da određeni arhitekta dobije nagradu - rekao je Boričić.
Predsednik OS je naglasio da je izuzetno zahvalan na podršci koju odbojka dobija od Ministarstva omladine i sporta i države uopšte.
– Sada tačno znamo koliko sredstava dobijamo iz državniog budžeta. Imamo podršku za takmičarski i školski program. Jeidno nismo zadovoljni činjenicom da dobijamo slikovito rečeno, jedan kolač, koji je teško ravnpravno podeliti – rekao je Boričić.
Čelnik OS je istakao da se naš nacionalni savez „nikada ne žali na uslove, iako mu je često teško”.
Nosimo se sa teškoćama jer vrlo dobro znamo koliko je teško celom našem narodu – rekao je Boričić.
On je poručio da je od izuzetne važnosti da se napravi program rada za naredni period od četiri do osam godina.
Želja nam je da u narednom periodu odbranimo kvaklitet i status naše odbojke, kao i da poboljšamo infrastrukturu – rekao je Boričić i dodao da je olimpijska medalja prvi veliki naredni cilj.
Predsednik OSS je podsetio na činjenicui da su odbojkaške selekcije Srbije ove sezone odigrale 172 utakmice, a da je na 18 međunarodnih takmičenja osvojeno 15 medalja.
Spremni smo da i dalje ulažemo ogromnu energiju, a kontinuitet kvaliteta obezbeđen je za narednih deset do 15 godina – istakao je Boričić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.