iPhone SE: Bliži pogled na novi Appleov smartfon

Izvor: B92, 23.Mar.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iPhone SE: Bliži pogled na novi Appleov smartfon

Predstavljanje hardvera svakako čini okosnicu proizvoda kompanije Apple, a uprkos tome što je procurelo dovoljno detalja, ostaje još par tajni koje treba otkriti u vezi sa novim mobilnim relefonom.

Novi iPhone nosi naziv iPhone SE, koji je ugraviran na njegovu poleđinu, a njegov dizajn gotovo je identičan dizajnu telefona iPhone 5. Dostupan je u četiri boje: sivoj, srebrnoj, zlatnoj i roze. Ivice više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu sjajne, već mat, što bi moglo da dovede do manjeg broja ogrebotina. Model će biti dostupan od 31. marta.

Što se tiče iPad-a, današnje otkriće ukazuje na razlog zašto nije bilo novosti još od prošle jeseni, kada je predstavljena nadogradnja modela iPad Air 2. Naime, predstavljen je kao još jedan iPad Pro. Prvobitni Pro bio je izuzetno veliki iPad, koji je predstavljen u novembru. On sada ima mlađeg ‘rođaka’, čija veličina odgovara veličini modela iPad Air 2, piše "Independent".

Ekran od 9.7 inča je svetliji i ima širi spektar boja, kao i True Tone ekran. Ovu opciju karakteriše merenje temperature boja u prostoriji, i menja boje na ekranu tako da, na primer, belo parče papira uvek izgleda kao belo parče papira. To znači da iPad Pro nesumnjivo ima najbolji ekran koji je iPad ikada imao, a takođe je jeftiniji od većeg modela iPad Pro, što su dobre vesti. Novi model takođe je kompatibilan sa olovkom zahvaljujući kojoj dodatno dobija na funkcionalnosti.

Prema izjavi Tima Kuka, Apple Watch za sada predstavlja najbolje prodavani pametni sat. Njegova cena smanjena je za više od 50 dolara, a u ponudi je znatno veći izbor boja i materijala nego ranije.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.