iPhone 15 bi konačno mogao da donese brže punjenje

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Avg.2023, 04:30

iPhone 15 bi konačno mogao da donese brže punjenje

U narednih nekoliko nedelja očekujemo da Apple predstavi novu generaciju iPhone 15 telefona, a tranzicija sa Lightning na USB-C port, o čemu se priča već neko vreme mogla bi da donese malo brže punjenje.
Apple i Samsung su dve kompanije koje godinama odbijaju da uvedu brzo punjenje na svoje modele >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << telefona, ali bi prelazak na novi port, zbog novih zakona EU, mogao da donese i podršku za brže punjenje, piše 9to5Mac.
Jedan od poznatih Apple insajdera Ming-Chi Kuo dao je slična predviđanja prošle godine, tvrdeći da je Apple lanac snabdevanja ukazao da će kompanija odbaciti Lightning u korist USB-C ove godine. Prema njemu, prelazak na novi port bi omogućio veće brzine punjenja za iPhone 15 Pro modele, ali ova funkcija može biti podržana samo preko Apple sertifikovanih kablova.
(1/2)
My latest survey indicates that 2H23 new iPhone will abandon Lightning port and switch to USB-C port. USB-C could improve iPhone’s transfer and charging speed in hardware designs, but the final spec details still depend on iOS support.
— 郭明錤 (Ming-Chi Kuo) (@mingchikuo) May 11, 2022

Apple je prestao da šalje punjače uz svoje iPhone telefone 2020. godine, kako bi „pokušao da se izbori sa elektronskim otpadom“. Sa druge strane, toj istoj kompaniji ne smeta da kupcima iPhone telefona preporučuje svoje nove punjače od 35 W ili USB-C od 30 W, koji je dizajniran za MacBook Air.

Benchmark
Bez obzira na snagu punjenja, vrlo je verovatno da će iPhone 15 biti prvi model koji će preći na USB-C. Evropska unija je postavila rok do 28. decembra 2024. godine za sve nove telefone koji se prodaju na ovoj teritoriji, uključujući i iPhone, da koriste USB-C za žično punjenje. Apple realno ima još godinu dana ukoliko želi da i ove godine ostane na starom portu, ali bi onda naredna godina bila „uz žilet“ sa zakonima koje uvodi EU.
Za sada ima mnogo glasina o novim telefonima, za koje se pretpostavlja da će premijera biti u utorak, 12. septembra. Modeli iPhone 15 Pro i Pro Max bi mogli da imaju nižu cenu u odnosu na prethodne generacije telefona, a očekuje se i da će Apple uvesti još tanje okvire i ram od titanijuma umesto trenutnog od nerđajućeg čelika.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: iPhone,   Insajder

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.