Surovo pravilo: Ko kupi iPhone 7 dobija otkaz!

Izvor: NovaEnergija.net, 09.Okt.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovo pravilo: Ko kupi iPhone 7 dobija otkaz!

Neke kineske kompanije su svojim zaposlenim postavili jasan ultimatum – ako kupe iPhone 7 ili iPhone 7 Plus, rizikuju otkaz.
Prema pisanju BBC, poslodavci to čine iz patriotskih razloga i odvraćaju zaposlene od preteranog materijalizma. “Ako prekršite ovo pravilo, odmah podnesite ostavku”, stoji u jednoj od poruka poslodavaca (u ovom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Nanyang YongkangMedicine Company).
Poruka je objavljena 18. septembra, upravo na dan kada se obeležava 85. godišnjica japanskog napada i okupacije istočnog dela Kine.
“Ne zaboravite na taj istorijski dan. Ne zaboravite nacionalno poniženje i bojkotujmo strane proizvode”, stoji u poruci kompanije Nanyang Yongkang.
U izjavi za BBC, iz ove kompanije kažu da su do te odluke došli kako bi ukazali zaposlenima da više treba da misle na svoje porodice, a manje na luksuzne predmete.
Ovo nije prvi pokušaj bojkota ili zabrane Appleovih proizvoda u Kini. Ranije ove godine je sličnu stvar uradila i kompanija Bina Technology. Deo prodavnica elektronike je takođe odbio da prodaje iPhone.
Izvor: Tpostal.hr
Foto: Instagram

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.