OVO je iPhone 8: SVE je novo, OSIM ekrana (VIDEO)

Izvor: Mondo, 12.Sep.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO je iPhone 8: SVE je novo, OSIM ekrana (VIDEO)

Od stakla, aluminijuma, sa stereo zvučnicima, vodootporan i uz novi Apple A11 Bionic čip!

Prezentacija iPhone 8 i drugih uređaja počela je, a kako drugačije nego podsećanjem na jednog od najvećih vizionara našeg i vremena uopšte - Stiva Džobsa.

Toliko toka smo rekli o njemu, toliko toga napisali, pa se nećemo ponavljati, zahvalićemo mu se još jednom podsećanjem na samo neke od njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << velikih misli - Ovako je govorio Stiv Džobs: Izjave koje su menjale sve(t)!

Stiv je u Apple DNK-u. Posvećujemo mu ovaj teatar kako bismo nadahnuli sledeće generacije inovatora i kreatora. On je bio genije, vizionar, čovek koji će zauvek biti ono što je Apple uvek bio i biće“, rekao je Tim Kuk, koji je zamenio Stiva Džobsa nakon njegove smrti.

Apple Park: Savršenstvo moderne arhitekture

Stiv Džobs Teatar je najsavršenije zdanje te vrste na svetu, napravljeno u okviru samoodrživog Apple Park kompleksa u kojem je posađeno preko 9.000 stabala različitog drveća. Apple Park napaja se 100 odsto obnovljivom energijom i ima najveće solarne panele na celom svetu. „Ovo je remek-delo u svakom smislu - građevinskom, dizajnerskom, arhitektonskom, energetskom, mašinskom i mehaničkom“, rekao je Tim Kuk, najavljujući uskoro preseljenje Apple kompanije u Apple Park.

U okviru Apple Park kompleksa nalazi se i jedna od najvećih i najlepših Apple prodavnica u celom svetu, koja je otvorena za sve posetioce.

Uporedo sa preseljenjem u Apple Park, kompanija će otvoriti i renovirati svoje najveće prodavnice širom sveta, uključujući one u gradovima Njujork, Vašington, Milano, Pariz i Čikago.

Foto: MONDO portal / Live stream

Ovo je novi iPhone 8: Svi detalji!

iPhone je najuticajniji uređaj na naš život, kojem nema ravnog što se magije i moći koju on poseduje tiče. iPhone briše granice. Prvi iPhone je promenio kako upravljamo telefonom - prvi put smo dodirivali softver, direktno, umesto da dodirujemo dugmad. To je iPhone“, rekao je Tim Kuk, najavljujući novi model.

Godinama smo radili i stvarali neverovatne inovacije, da bismo vam danas najavili nove, ogromne iPhone novosti“, ushićeno je rekao Tim Kuk, kad se pojavio iPhone 8, zajedno sa iPhone 8 Plus modelom, u tri boje, sa staklom spreda i pozadi i aluminijumskim telom od serije 7000. Apple tvrdi da je na iPhone 8 i iPhone 8 Plus stavljeno najotpornije staklo koje postoji na svetu.

Novi iPhone modeli su u potpunosti vodootporni i otporni na prašinu i ogrebotine!

Apple

Apple iPhone 8 i iPhone 8 Plus imaju novi A11 Bionic čip, koji ima šest jezgara i prvi put može da koristi svih šest jezgara odjednom, kako bi isporučio i do 70 odsto bolje performanse od A10 čipa.

Novi iPhone 8 ima kameru rezolucije 12 megapiksela, ali dorađenu u odnosu na prethodnu generaciju telefona, sa automatskom analizom kadra, kako bi prilagodio način slikanja ili snimanja onome što se slika ili snima. Takođe, tu je 4K snimanje videa u 60 fps i Full HD snimanje u 240 fps. iPhone 8 Plus ima ponovo dve kamere, po uzoru na prethodnika, sa unapređenim portretnim modom, kao i bokeh efektom. Rezolucija je 12 megapiksela, sa f/2.0 i f/2.8 otvorom blende.

Ovo je i, makar Apple tako kaže (mada postoji Phab 2 smartfon) prvi telefon sa podrškom za proširenu realnost putem kamere - Augmented Reality.  AR opcija će omogućiti da praktično uđete u igru, projektujući AR modele u svet u kojem zaista živite (nešto slično Microsoft Hololens, ali bez kacige, naravno).

Podržano je bežično punjenje, zahvaljujući staklenim leđima, što će korisnicima olakšati život umnogome, smatraju u Apple kompaniji. Apple će Qi standard punjenja omogućiti širom sveta, posebno SAD u restoranima, na javnim mestima, kafeima i tržnim centrima i aerodromima, kako bi korisnici uvek imali punjač pri ruci.

Cene novih modela su 699 i 799 evra, a biće dostupni od 15. septembra za naručivanje i nedelju dana kasnije u prodaji.

Pratite nas, sve novosti ubacujemo kako se dešavaju...

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.