Vučić i ja od fudbalske utakmice do lepe prilike

Izvor: B92, 27.Avg.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić i ja od fudbalske utakmice do lepe prilike"

Albanija i Srbija su na dobrom putu, izjavio je premijer Albanije Edi Rama, koji hvali srpskog kolegu Aleksandra Vučića sa kojim se, kaže, dobro razume.

Rama je u intervjuu za bečki "Standard" rekao da se incident na fudbalskoj utakmici reprezentacija Albanije i Srbije, prošle jeseni na stadionu Partizana u Beogradu, što je bilo loše, ipak pretvorilo u nešto dobro.

Osim toga, Rama je istakao da su Vučić i on taj momenat pretvorili u jednu "izvanrednu mogućnost".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Umesto da smo krenuli u poglavlje prošlosti, mi smo učinili prijateljski korak i susreli smo se. I onda je on došao u Albaniju... Mi nemamo nikakvih problema i dobro se razumemo. On je bio veoma otvoren za potrebe Alabanaca, koji žive u Prešveskoj dolini u Srbiji", rekao je Rama.

Rama veruje da će Vučić učiniti sve što može da se ta oblast, koju on smatra veoma marginalizovanom, pretvori u normalnu, gde će se Albanci osećati kao kod kuće, „a ne kao pod okupacijom“.

"Ništa se ne menja za jedan dan", rekao je Rama i dodao rane stare sto godina ne mogu da budu zalečene u jednoj".

Prema njegovim rečima, postoji napredak u mnogim oblastima i u dijalogu Beograda i prištine, što upućuje na to da su odnosi Beograda i Tirane na pravom putu.

Govoreći o regionalnim projektima, razmeni mladih u regionu, potrebi više evropskih investija na Balkanu, albanskom obrazovnom sistemu, kao i o problemu albanskih izbeglica u Nemačkoj, premijer Rama je podržao planove Berlina da, u borbi protiv navale azilanata, Albaniju proglasi "zemljom sigurnog porekla".

Povodom projekta gradnje autoputa Beograd-Priština-Drač, Rama je neophodno da Evropa "pokaže istu želju, koju smo mi pokazali".

"Ono što smo mi uradili, bilo je istorijski, ali budućnost ljudi neće biti bolja, ako oni te istorijske slike gledaju. Sada je vreme da se pokaže ljudima da se zaista otvara novo poglavlje, a za to nam je potrebna Evropa s tim da Evropska unija to ne vidi kao 'business as usual' i ne zaboravi da je ovde krv prolivena", naveo je Rama.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rama: Sa Srbijom imamo dobre odnose, Vučić i ja se razumemo

Izvor: Blic, 27.Avg.2015

Albanija i Srbija su na dobrom putu, izjavio je premijer Albanije Edi Rama, koji hvali srpskog kolegu Aleksandra Vučića sa kojim se, kaže, dobro razume...Rama je u intervjuu za bečki Standard rekao da se incident na fudbalskoj utakmici reprezentacija Albanije i Srbije, prošle jeseni na stadionu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.